Festival evropskog filma 2017

| četvrtak, 11 maj 2017 12:41 |
Kategorija: Kultura

Festival evropskog filma 2017 počeće 11. maja i trajaće sve do 16. maja. Projekcije će se prvog i poslednjeg dana prikazivati u Kupini, a tokom ostalih dana u Niškom kulturnom centru.

Festival evropskog filma 2017
?? www.euphoriafilmfest.com

U okviru šest festivalskih dana biće prikazano 14 filmova iz Danske, Portugalije, Austrije, Grčke, Slovačke, Belgije, Francuske, Kipra, Hrvatske, Italije, Holandije, Bugarske, Nemačke, Švedske. Festival će u 17:30 biti otvoren filmom 25-ti čas (snimljen u Danskoj), nakon čega sledi projekcija od 20 časova, kada će biti prikazan dokumentarac Europe, she loves (Nemačka).

Drugog festivalskog dana posetioci će u Niškom kulturnom centru od 18 sati moći da pogledaju romantičnu dramu Flying Home (Belgija), još jednu dramu Član porodice (Kanada) od 20 sati, kao i dokumentarac Sloboda pod teretom (Slovačka), čija je projekcija u 22 sata. Treći dan rezervisan je za hrvatsku dramu Halimin put u 18 sati, dokumentarni francuski film Istrajnost u 20 časova i triler Noć od 1000 sati u 22 sata, snimljen u Austriji.

3858211c 6acb 42ed bf17 19c32588b44b

Foto: www.mojtv.hr

Tokom ostalih festivalskih dana sve projekcije će biti od 18 i od 20 sati. Četvrtog festivalskog dana moći ćemo da pogledamo italijansku dramu Rijaliti, kao i grčku dramu pod nazivom Tišina. Narednog dana će se u prvom terminu prikazati Hod po vatri, bugarski dokumentarni film, a potom romantična komedija Iznenađenje (Holandija). Poslednjeg festivalskog dana će se u Kupini prikaza još dve drame − Smrt Karlosa Gardela (Potrugalija) i Stokholmske priče (Švedska).

Festival evropskog filma organizovan je u organizaciji Delegacije Evropske unije i EU info centra, EU info kutka Niš u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU u Srbiji i u partnerstvu sa Niškim kulturnim centrom, KupinaFilmom, Medija i refrom centrom i Francuskim institutom. Ulaz na sve projekcije je besplatan, ali uz ulaznice koje možete preuzeti u EU info kutku.

Vesti sa sličnim temama

Komentare mogu postavljati samo registrovani i prijavljeni korisnici