Neka osećanja nikada ne izblede

| ponedeljak, 15 maj 2017 19:40 |
Kategorija: Kultura

Postoje li u životu trenuci koji su se desili, a koje ćete večno nositi sa sobom kao najlepše uspomene? Postoje li zaboravljene ljubavi kojima nema zaborava? U romanu Leto u Italiji autora Dejvida Makfarlana prepliću se prošlost i sadašnjost, a letnja romansa od četiri meseca obeležiće ceo život. Zavirite u jedno putovanje koje spaja epohe i kontinente.

Neka osećanja nikada ne izblede
?? Foto: Marija Đorđević

Mladi Oliver Hjuson odlazi u Pariz, na svoje putovanje po Evropi, nakon čega završi u Pjetrabeli, italijanskoj provinciji poznatoj po kamenolomima i prozvodnji mermera. Tu upoznaje Anu, neobičnu i strastvenu devojku koja osvaja njegovo srce. Ana, koja se bavi vajarstvom i veruje u lepotu i umetnost, pokazuje Oliveru jedan sasvim novi svet. To vrelo leto provedeno u Italiji 1968. godine postaće Oliverova najdivnija uspomena. Priča u kojoj ljubav prelazi vremenske i prostorne granice ostavlja trag do kraja života i daje mu smisao.

Dejvid Makfarlan je všestruko nagrađivani kanadski pisac, novinar i dramaturg. Rođen je 1952. godine u Ontariju. Njegov prvi roman Summer gone objavljen je 1999. godine i bio je nominovan za nagradu Giller Prize.

Vesti sa sličnim temama

Komentare mogu postavljati samo registrovani i prijavljeni korisnici