Održan Dan otvorenih vrata na Filozofskom fakultetu

| petak, 12 maj 2017 23:44 |
Kategorija: Fakulteti

Dan otvorenih vrata za sve buduće studente obeležen je prekjuče u prepunom amfiteatru Filozofskog fakulteta.

Održan Dan otvorenih vrata na Filozofskom fakultetu
?? Foto: Aleksandar Đokić

Maturanti su se mogli informisati o upisu na fakultet, prijemnom ispitu, kao i o terminima održavanja pripremne nastave za polaganje prijemnog ispita. Ove godine uveli smo novinu u vezi sa polaganjem prijemnog ispita, a to je da će se na svim smerovima osim psihologije polagati samo jedan test − test znanja. Do sada je to bio i test opšte informisanosti. Takođe, pre prijemnog ispita biće organizovana Antistres radionica, kao i besplatne konsultacije kod profesora i saradnika, istakla je dekanica Filozofskog fakulteta prof. dr Natalija Jovanović.

Ovih dana forimiran je i Departman za nemački jezik. Akreditacija za ovaj novi studijski program je predata i očekuje se pozitivna odluka. Budućim brucošima obratila se i student prodekan Miljana Stojanović objašnjavajući prednosti svakog od studijskih programa.

Takođe, najboljim srednjoškolcima uručene su nagrade za postignute uspehe na takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti, engleskog i francuskog jezika, psihologije, sociologije i filozofije. Mnogobrojna publika imala je priliku da vidi deo predstave Koštana u izvođenju studenata Filozofskog fakulteta, kao i da prisustvuje žurki koju je na kraju priredio Filfak bend u amfiteatru fakulteta.

Vesti sa sličnim temama

Komentare mogu postavljati samo registrovani i prijavljeni korisnici