Konvencija Džedajkon u humanitarnom duhu

Sonja Stefanović 2018.
Komentari

Konvencija popularne kulture, fantastike i digitalne tehnologije − Džedajkon 2018. biće održana 29. i 30. decembra u Oficirskom domu.

Foto: filmovima.com

Program će obuhvatiti brojne izložbe, panele i takmičenja, a posebno mesto zauzeće gosti-izlagači i jedno od većih takmičenja cosplay. Program ovogodišnjeg Džedajkona biće podeljen na: glavnu binu (SveMir stage) gde će centralno mesto zauzeti JediTalks kao i panel Deca, roditelji i digitalna galaksija; Panel Room sa stručnjacima iz oblasti popularne kulture, književnosti i filma; i Never Grow Up, po rečima organizatora, najzabavniji deo Konvencije! Od osoba aktivnih u zajednici, koje će svoje iskustvo proširiti kroz JediTalks program, preko predstavljanja knjiga, filmova i predavanja o popularnoj kulturi, takmičenja u cosplay-u, karaoke pevanju, do body art-a i turnira u video-igrama (LoL i PES), na Džedajkonu će se naći ponešto za svakog ljubitelja popularne kulture i fantastike. Takođe, atrakcija za koju već sada vlada ogromno interesovanje, biće igra u virtuelnoj realnosti Beat Saber.

Ulaznica za decu mlađu od 7 godina biće igračka ili knjiga, koja će se kasnije donirati socijalno ugroženim sugrađanima, dok će simbolična cena ulaznice za sve od 7 do 107 godina biti 600 dinara za oba dana i 400 dinara za jedan. Deo sredstava od prodatih ulaznica ove godine biće odvojen za one kojima je to najpotrebnije.

Ključne reči: Oficirski dom , društvo , popularna kultura , Džedajkon 2018 ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.