Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Svetosavski bal — humanost na delu

Jovana Živanović 21.1.2019. Komentari

Studentski kulturni centar će i ove godine, sedmi put zaredom, organizovati dobrotvorni Svetosavski bal, 27. januara sa početkom od 19 časova. Bal će biti održan u Svetosavskom domu, a sva prikupljena sredstva biće namenjena centru Mara i Gradskom udruženju cerebralne i dečije paralize.

Foto: Studentski kulturni centar

Ove godine sredstva će biti usmerena na opremanje senzorne sobe Centra za dnevni boravak dece, omladine i odralih lica mentalno ometenih u razvoju, Mara, kao i za nabavku antidekubitalnog programa za negu najteže obolelih članova Udruženja cerebralne i dečije paralize. Pored toga, na Balu će biti postavljena i donatorska kutija u kojoj će biti sakupljani prilozi za izgradnju Crkve Svetog Nikole u selu Prosek.

Minimalna donacija koja se može uplatiti ove godine iznosi 2.000 dinara, a granica dobre volje nije limitirana. Sve informacije o učešću na samom balu i uplatama svi zainteresovani mogu dobiti na broj 018/523-120, kao i u prostorijama Studentskog kulturnog centra Niš.

Svetosavski bal 2018. ; Foto: Studentski kulturni centa

Svetosavski bal 2018.; Foto: Studentski kulturni centar

U programu će učestvovati Akademski hor Studentskog kulturnog centra, Ženski hor Studentskog kulturnog centra, kao i Akademski folklorni ansambl Oro. Prisutnima će se predstaviti i glumci Akademskog pozorišta, muzičarka Dejana Radanović (harmonika), ansambl Garnizona Niš Tamo daleko, gudački kvartet Alegro, ansambl Savda sekstet, vokalni solisti Nada Jovanović, Sara Ristić i Mina Milićević. Starogradsku atmosferu i duh starih balova oživeće i poznati niški ansambl Đuvegije.

Sav prilog od donacija sa prošlogodišnjeg Bala bio je upućen Udruženju studenata sa hendikepom. Zahvaljujući humanim ljudima, njegovi članovi su dobili gusničara za invalidska kolica.

 

Studenstki kulturni centar,Svetosavski bal,Humanost,društvo,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.