Nedelja Evrope u Nišu

Anastasija Arvai 2019.
Komentari

Povodom obeležavanja Nedelje Evrope i tri godine rada EU info kutka, 11. maja organizuje se manifestacija Dan evropskih vrednosti. Početak je u 11h na platou ispred Kalče, u Obrenovićevoj ulici. 

blogs.lse.ac.uk

Ovaj događaj otvorenog tipa deo je kampanje EU za tebe  i namenjen je svim građanima Niša.  Na manifestaciji nastupaju hor Čarolija, orkestar Impresija, plesna grupa Boom 018 i učenici gimnazije Svetozar Marković u Nišu. U okviru muzičko-scenskog dela izvodi se opus klasične muzike, nastup dečijeg hora kao i recitacije na jezicima zemalja Evropske unije. Interaktivnim i kreativnim pristupom građanima će biti predstavljene neke od organizacija civilnog društva koje rade na promovisanju evropskih vrednosti i komunikaciji sa građanima. Za decu je pripremljen kviz Koliko poznaješ EU? i likovne radionice, a za sve građane biće dostupna i kabina za slikanje kojom putuju kroz Evropu.

Dan evropskih vrednosti deo je krovne kampanje Delegacije Evropske unije u Srbiji i EU info mreže u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Ideja dvočasovnog programa je podela znanja i iskustva, a ovim događajem zatvara se Nedelja Evrope.

Ključne reči: EU info kutak , Nedelja Evrope , Niš , manifestacija ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.