Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Kako je internet izmenio svet

Jovana Kovačević 18.7.2019. Komentari

Kako je tekao proces nastanka interneta i kako funkcioniše sistem bez koga danas ne možemo, svi zainteresovani mogu čuti 23. jula na predavanju Kako je svet postao globalno selo? Početak je od 17.30 sati u EU info kutku.

Foto. www.advetiser-serhia.com /

Povodom tridesetogodišnjice nastanka World Wide Web-a EU info kutak i Univerzitetska biblioteka Nikola Tesla organizuju akademsko predavnje na kome će se pričati o tome kakve promene je doneo WWW i koliko je značajan njegov nastanak. Ovu temu predstaviće docent Departmana za fiziku Prirodno matematičkog fakulteta Milan Milošević , osnivač i urednik sajta Svet nauke

Život danas je nezamisliv bez interneta, ali pre 30 godina korišćenje ovog izuma bilo je komplikovanije nego što mnogi misle. Na predavanju će biti reči o njegovom nastanku, razvoju i o tome kako je funkcionisao nekada a kako sada. Posetioci će imati priliku da saznaju šta je to globalno selo i kako je svetska mreža uticala na njegov nastanak.

Svi koji su zainteresovani da čuju više o ovoj temi, mogu besplatno prisustvovati predavanju. Zbog ograničenog broja mesta potrebno je potvrditi dolazak na ili 018254461, najkasnije do 22. jula u 19 sati.

drštvo,world wide web,Eu info point,predavanje,internet,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.