Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Pomozimo Kalini Panić

Tamara Radovanović 22.7.2019. Komentari

Humanitarna fondacija Budi Human − Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za pomoć maloj Kalini Panić koja boluje od najtežeg oblika akutne mijeloidne leukemije. 

Foto: www.youtube.com/watch?v=084asYE6ZTE

Kalina je rođena 2018. godine. Kada je imala nešto manje od osam meseci, počela je da se budi noću i da bude previše pospana tokom dana. Odbijala je da jede, više se nije igrala, a osmeh joj je bilo gotovo nemoguće izmamiti. Nakon obavljene analize krvi, lekari u Jagodini predložili su roditeljima da dalja ispitivanja obave u Beogradu. Uskoro, roditeljima se saopštava da Kalina boluje od monoblastne leukemije M5, koja se proširila na centralni nervni sistem, a ćelije su se nagomilale na facijalnom nervu i izazvale parezu lica.

Iako su hemioterapije najpre dovele do boljitka, uskoro su se javile infekcije. Primala je i eritrocite i trombocite, ali to nije bilo dovoljno za ozdravljenje. Na plućima joj se nastanila i jedna od najotpornijih bolničkih bakterija, što je izazvalo tešku pneumoniju, koja joj je oštetila pluća, pa je dane provodila prikačena za kiseonik. Jedini način da Kalina potpuno ozdravi i pobedi opaku bolest je transplatacija koštane srži. Ovaj komplikovani zahvat iziskuje značajna novčana sredstva i neophodno je izvršiti ga u inostranstvu.

Svako ko želi da pomogne može poslati 679 na broj 3030. Moguća je i uplata na dinarski ili devizni račun, kao i uplata putem linka e-doniraj

društvo,kalina panić,pomoć,Humanost,budi human,fondacija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.