Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Volonteri kao najbolji promoteri Nišvila

Anastasija Arvai 13.8.2019. Komentari

Povodom Međunarodnog dana mladih i deset godina volonterizma na Nišvilu, 12. avgusta u Media i reform centru održan je gradski forum sa temom aktivizma i volonterizma na ovom festivalu. O ovoj temi govorili su volonteri Nišvila.

Foto: Anastasija Arvai

Na forumu je bilo reči o važnosti volontiranja, pre svega zbog doprinosa lokalnoj zajednici, sazrevanja i upoznavanja velikog broja ljudi iz zemlje i sveta. Lenka Živanović prvi put je ove godine volontirala na Nišvilu i bila je deo Press tima. Ona je kazala da, osim fotografisanja i pisanja za blog, volonteri imaju mogućnost da dođu u direktan kontakt sa muzičarima i dodala da je fotografisanjem stekla dosta znanja o koncertnoj fotografiji, sa kojom do tada nije imala iskustva. Mislim da je ovo izvođenje mladih na pravi put, na put aktivnosti u društvu, jer se rad koji počinje od tinejdžerskih dana kasnije može preneti na neke ozbiljnije poslove, rekla je Lenka za Studentski dnevni list

Marko Nedeljković i Dušan Branković su koordinatori volontera, a ovo je njihovo šesto leto koje provode u Tvrđavi za vreme Nišvila. Energija i veliki broj događaja su ono što nas drži svih 12 dana na okupu, rekao je Dušan Branković i dodao za naš list da Nišvil predstavlja kratkoročno volontiranje koje je pokretač za ono duže, kao i to da u Nišu postoji dosta organizacija u kojima mladi mogu da rade volonterski. Vaš list je odličan primer volontiranja i dopunjavanja znanja stečenog na fakultetu. 

volonteri2

Foto: Anastasija Arvai

Učesnici foruma usaglasili su se sa tim da je Nišvil važan i za oblikovanje muzičkog ukusa i kulturnu emancipaciju, Marko Nedeljković je istakao da su volonteri najbolji promoteri festivala. Za Studentski dnevni list je svoje volontersko iskustvo opisao rečima: Druženje, džez i ljubav prema muzici i gradu. Za deset godina volontiranja na Nišvilu učestvovalo je 3.000 mladih iz 120 gradova zemlje i inostranstva, a na ideju za pokretanje volonterizma na ovom festivalu došao je 2010. godine Marjan Cvetković Doca. On je kao član organizacije beogradske Univerzijade, koja je prvi put okupila 8.000 volontera, želeo da takvu priču prenese i u svoj grad.

Nišvil,Media i reform centar,mladi,gradski forum,iskustvo,volonteri,muzika,dušan branković,lenka živanović,marko nedeljković,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.