Prijava

Detaljna pretraga

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Od tribine do borbe protiv medijske manipulacije

Jovana Kovačević 24.11.2019. Komentari

Tribina Break the FAKE na kojoj će biti reči o medijskoj manipulaciji održaće se u sredu 27. novembra od 17 časova do 19 časova u prostorijama EU info point-a.

www.pinterest.com/berussagroup

Prisutni će na tribini Break the FAKE imati priliku da čuju više o plasiranju lažnih vesti, kao i o dezinformacijama, o obmanjivanju i manupulaciji publike i o tome kako mediji na taj način izgrađuju čovekovu svakodnevicu. O tim problemima govoriće novinar Južnih vesti Milan Zirojević, novinarka portala Megafon i predsednica udruženja Marker Jovana Đorđević i  doktorantkinja na studijskom programu Mediji i društvo i trenerica medijske pismenosti Tatjana Đukić. Program će voditi  koordinatorka na projektu za medijsku informisanost i pismenost Centra E8 Tamara Urosevic. Centar E8 je zajedno sa EU info point-om organizovao tribinu. Biće reči i o novinarskoj etici, korupciji u medijima, zatim o sposobnosti ljudi da prepoznaju lažne vesti i o tome na koje načine je moguće izboriti se sa medijskim manipulacijama u takozvanoj eri post-istine.

Break the FAKE je deo umetničko-edukativne inicijative koju je pokrenuo Centar E8. Cilj medijska i informaciona pismenost mladih

tribina,Brake the FAKE,Eu info point,mediji,manipulacija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.