Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Osmomartovske priče koje pokreću – diskusija u EU info kutku

Jovana Kovačević 5.3.2020. Komentari

Diskusija One koje pokreću održaće se 9. marta u prostorijama EU info kutka. Početak je u 17 časova. 

Foto: www.pixabay.com

Diskusija koju EU info kutak organizuje povodom Međunarodnog dana žena biće usmerena na veze između rodne nejednakosti, mogućnosti i izazova sa kojima se žene susreću. Učesnici panel-diskusije biće modna dizajnerka Nevena Kragić, predsednik Udruženja poslovnih žena Niš Vesna Jevtović, predstavnik start-up centra Just Smart Stefanija Lukić, kao i suosnivač i suvlasnik kompanije Tagor electronic Tamara Jovanović. One će govoriti o svojim iskustvima u cilju ohrabrivanja žena i devojaka da se uzdignu iznad ustaljenih obrazaca podele uloga.

Dakle, cilj događaja je da se ukaže na važna dostignuća žena u društvu. Organizatori ovih Osmomartovskih priča koje pokreću ističu da bi žene morale da imaju jednake mogućnosti kao i muškarci za obrazovanje, odabir karijere i porodičnog života kakav žele, kao i pravo na život bez straha od nasilja.

Prisustvo diskusiji je besplatno za sve zainteresovane građane. Zbog ograničenog broja mesta, potrebno je prijaviti se popunjavanjem formulara, i to najkasnije do 7. marta u 15 sati ili do popune kapaciteta.

Osmi mart,panel diskusija,žene,Eu info point,rodna jednakost,društvo,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.