Kako da nas krize zbliže − pitanje novog vebinara EU info neta

Jovana Živanović 2020.
Komentari

Još jedan u nizu vebinara EU info neta, u okviru serijala Covid REstart, biće organizovan 15. jula pod nazivom Kako da nas krize zbliže? Početak je zakazan za 17 časova.

Foto: freepik.com

Kako da sačuvate funkcionalni odnos unutar porodicekakva je uloga zajednice u mentalnom zdravlju pojedinaca i kakva su iskustava u Evropi i kod nas, samo su neke od tema o kojima će se govoriti. Govornici će biti Mila Vuković Jovanović iz organizacije UNICEF Srbija, psiholog Goran Tomin iz organizacije Tu smo Balkan, doc. dr Vera Despotović iz Centra za prava deteta, a diskusiju će moderirati novinarka Milica Kravić Aksamit

Prema rečima organizatora,pandemija Covid 19 postavila je brojne izazove, a osećanja kakva su anksioznost, strah za lično zdravlje i zdravlje najmilijih, kao i osećaj neizvesnosti uz značajan porast nezaposlenosti utiču na sve, bez obzira na to da li živimo sami, u partnerstvu ili u porodici sa decom. Upravo ovakva globalna atmosfera povećava napetost, što intenzivira negativne pojave kao što su porodično nasilje i zloupotreba supstanci, što sve zajedno ugrožava mentalno zdravlje, objašnjavaju.

Učešće na vebinaru je potpuno besplatno, uz obaveznu registraciju, a svi učesnici će dobiti mejlom materijale sa vebinara. 

Ključne reči: vebinar , eu info net , društvo , covid restart , mentalno zdravlje ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.