Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Ljubav koja ne boli nije ljubav

Ksenija Dimitrijević 12.10.2020. Komentari

„Five Feet Apart”, američki film iz 2019. godine, sa sobom nosi tragičnu ljubavnu priču između dvoje mladih koji su oboleli od teške bolesti. Režiser Džastin Baldoni bio je inspirisan parom Daltonom i Kejti Prager koji su patili od cistične fibrioze. U filmu njihovi životi postali su priča Stele i Vila koje tumače Kol Spraus i Hejli Lu Ričardson. 

Foto: www.wearemoviegeeks.com

Njihova priča, a za gledaoce životna lekcija, počinje pri susretu u bolnici, kada se međusobno zaljube, ali se ne mogu približiti više od metar i po kako ne bi ugrozili život jedno drugome. Stela je devojka koja živi punim plućima, iako joj njena pluća to ne dozvoljavaju. Ona snagu pronalazi u sebi bliskim ljudima i svoj način života deli sa milionima ljudi putem vlogova. Kol Spraus, koji je većini poznat po svojoj roli u seriji Riverdale, kroz ulogu Vila pokazuje da druga polovina ne treba pristati na manje od onoga što on čini zbog ljubavi, kao i da dve glave misle bolje od jedne. On je jedan od onih koji ne slušaju nikoga osim sebe, ali kada krene da sluša svoje srce boriće se za život samo zbog ljubavi

Film prenosi poruku da se u ljubavi krše sva pravila onda kada se shvati da smo zajedno jači i da rizik prihvatamo po cenu toga da, iako nam smrt diše za vratom, umiremo zbog ljubavi. Za Džastina Baldonija ovaj film je režiserski debi, a za gledaoce dokaz da ljubav nije ljubav ako ne boli. 

kultura,preporuka filma,five feet apart,kol spraus,hejli lu ričardson,džastin baldoni,ljubavni film,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.