Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Onlajn vebinar o klimatskim promenama

Jelena Ilić 30.10.2020. Komentari

„Međunarodni festival zelene kulture – Green Fest” organizuje onlajn panel „EU zeleni dogovor, priroda i klimatske promene” koji će se održati 2. novembra na zvaničnoj veb stranici „EU info kutka”. Početak je zakazan za 18 časova.

Foto: pixabay.com

Teme o kojima će se raspravljati na vebinaru podrazumevaju objašnjenje svrhe Evropskog zelenog dogovora, kao i kakve se promene očekivati, šta je NATURA 2000, kako Zeleni dogovor može da pomogne uspostavljanju mreže NATURA 2000 u Srbiji i kako zaštićena priodna područja mogu da pomognu u ublažavanju i prilagođavanju na klimatske promene. 

Učesnici panela biće direktor IUCN ECARO Boris Erg, stručnjak za pravo EU, Zoran Sretić, Predrag Lazarević sa Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Instituta Jevremovac za botaniku i botaničku baštu, docent na Biološkom fakultetu u Beogradu, Imre Krizmanić i moderatorka Duška Dimovič. Vebinar je deo serije vebinara pod nazivom Zeleni plan za Srbiju. Podršku za podizanje kvaliteta životne sredine predviđa Evropski zeleni dogovor, kao i održivo upravljanje prirodnim resursima i borbu protiv klimatskih promena

Svi zainteresovani mogu učestvovati prijavom formulara na linku.

 

društvo,EU info kutak,vebinar,priroda,klimatske promene,zivotna sredina,zeleni dogovor,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.