Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Treći trening iz oblasti medijske pismenosti

Smiljana Vasković 22.11.2020. Komentari

Trening iz oblasti medijske pismenosti u okviru programa „Saznaj i razaznaj“ koji sprovodi „IREX“ u Srbiji, odražaće se u period od 7. do 9. decembra u trajanju od 18 do 20 časova preko Zoom platforme.

Foto: unspalsh.com

Program Saznaj i razaznaj ne podučava tome koje medije treba koristiti – podučava kako delotvorno pristupati informacijama i pomaže građanima u razvijanju modernih veština medijske i informacione pismenosti. Učestvovanjem u treningu mogu se steći veštine potrebne za identifikovanje manipulacije, razlikovanje dezinformacija od činjenica, kao i znanje i veštine o kritičkom odnosu prema medijima. Ovaj, treći u nizu treniga vodiće novinarka Mira Đurđević i novinar Aleksandar Đokić. Predznaje iz ove oblasti nije neophodno za učešće, naime jedini uslov za isto je godišnja starost od 18 do 35 godina.

Takođe je važno imati u vidu da je prisustvo obavezno tokom sva tri dana trajanja treninga. Prijave su otvorene do 3. decembra, a link za prijavu, osim ovde, se može naći i u grupi Filozofski fakultet u Nišu, na Fejsbuku

društvo,medijska pismenost,zoom,onlajn,filfak,prijava,manipulacija,Dezinformacija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.