Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Onlajn panel o nasilju prema ženama i devojčicama

Jelena Ilić 5.2.2021. Komentari

„EU info centar” organizuje onlajn panel diskusiju pod nazivom „Glasovi protiv nasilja prema ženama i devojčicama” koji će se održati 5. februara na zvaničnoj veb stranici. Početak je zakazan za 19 časova.

Foto: pixabay.com

Kkao navode, nasilje prema ženama je ozbiljan društveni problem sa kojim je neophodno suočiti se na svim nivoima zajednice. Posledice nasilja mogu biti dugoročne, i one utiču na celokupni život žene i njenog okruženja (na decu, rodbinu, prijatelje), ugrožavajući čitavo društvo. Teme panela biće Institucionalni okviri i postojeći mehanizmi reagovanja na nasilje nad ženama i devojčicama, način rada nevladinog sektora, i mogućnosti podrške putem SOS službi kao i značaj i način umrežavanja SOS službi u Srbiji. Podići glas protiv svih oblika nasilja nad ženama ključno je za napredak bilo koje zajednice. Javno istupanje protiv nasilja, informisanje o pravima, pružanje podrške osobama u nasilju, su značajni koraci za prevenciju, kao i za otpor nasilju koje se dešava.

U panelu će učestvovati zamenica javnog tužioca i članica radne grupe za izradu zakona o sprečavanju nasilja u porodici iz Ministarstva pravde RS, Gorjana Mirčić Čaluković, direktorka Centra za podršku ženama i predsednica Upravnog odbora Mreža SOS Vojvodina, Biljana Stepanov, glumica Milica Janevski i moderatorka panela (takođe iz grupe Novinarke protiv nasilje nad ženamaMaša Mileusnić.

Za učestvovanje na panelu je neophodno popuniti prijavni formular na linku.

društvo,onlajn,panel,nasilje,euinfo,žene,devojčice,diskusija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.