Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Otvorene prijave za Feminističku prolećnu školu

Smiljana Vasković 24.2.2021. Komentari

Alternativni Centar za devojke i Centar za umetnost i zajednicu „ARTPOLIS” organizuju Feminističku prolećnu školu 2021, kao deo projekta „Mlade žene za mir sa Kosova i iz Srbije” koji podržava švedska fondacija Kvinna till Kvinna. Rok za prijavu je 5. mart.

Foto: pixabay.com

Poziv za učešće upućen je svim, feminističkim aktivistkinjama sa Kosova ili iz Srbije, starosti između 18 – 35 godina, koje žele da steknu nova prijateljstva i da se uključe u ženski pokret, kao i da saznaju više o feminizmu, ženskim pravima, ženskom pokretu i mirovnom aktivizmu u regionu, da doprinesu promovisanju različitosti i ljudskih prava. Jedan od mnogih ciljeva škole je i uključenje u lokalne inicijative koje poboljšavaju komunikaciju između mladih i zajednica sa Kosova i iz Srbije.

Prvi deo Feminističke prolećne škole održaće se od 1. do 4. aprila onlajn, dok će se drugi deo održati u oktobru 2021. Na Feminističkoj prolećnoj školi radionice i predavanja će biti na albanskom i srpskom jeziku.

Prijave se vrše putem obrasca, a rok za podnošenje prijava je do 5. marta. Izabrane kandidatkinje biće obaveštene putem imejla/telefona do 12. marta, a za sva dodatna pitanja na rasplaganje je data imejl adresa .

društvo,feminizam,feministička prolećna škola,2021,kosovo,Srbija,mlade žene,ženska prava,ljudska prava,aktivizam,region,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.