Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Nova onlajn radionica za preduzetnike

Petra Pančić 13.3.2021. Komentari

„EU info Kutak” i ovaj put organizuje onlajn radionicu u okviru serijala edukativnih događaja za preduzetnike koja će se održati 16. marta. Radionica je namenjena onima imaju inovativno malo i srednje preduzeće, startap u razvoju, žele da unaprede svoje poslovanje i izađu na globalno tržište. 

Foto: pexels.com

Polaznici će na radionicama pričati o uslovima i mogućnostima za konkurisanje i dobrim primerima uspešnih korisnika ovog fonda. Svim potencijalnim i trenutnim koristinicima EU programa biće približena mogućnost za apliciranje, dobijanje finansija i savetodavne podrške za razvoj svog biznisa. Predavač ovog kursa biće partner u investicionom fondu South Centar Ventures, koji upravlja ENIF fondom u Srbiji, Jan Kobler

Fond za inovativna preduzeća (Enterprise Innovation Fund ENIF) je fond rizičnog kapitala koji investira u visoko tehnološke startap kompanije sa Zapadnog Balkana. Strategija ENIF-a je da investira u lokalne timove izvanrednih veština sa ambicijom i potencijalom da se razvijaju regionalno ili globalno. Mala i srednja preduzeća, kao i veće kompanije mogu konkurisati za finansijska sredstva i savetodavnu pomoć u poslovanju putem nekoliko programa i projekata Evropske unije. U zavisnosti od projekta, programa i oblasti kojom se preduzeća bave, sredstva Evropske unije mogu biti u obliku bespovratnih sredstava, zajmova, a u nekim slučajevima i garancija. Do sada je EU podržala inovativne kompanije i projekte u Srbije sa ukupno 56,8 miliona evra. 

Učešće na radionici je besplatno ali je potrebno prijaviti se preko linka najkasnije do 15. marta ili do popune kapaciteta. Radionica će biti na srpskom jeziku.

društvo,EU info kutak,preduzetništvo,onlajn,prijava,radionica,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.