Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Onlajn druženje o održivom načinu života

Smiljana Vasković 24.4.2021. Komentari

„Zeleno Doba – Centar za samoodrživi rast i razvoj”, Permakultura Srbije i „WalkingbytheEarth” organizuju onlajn druženje, sa ciljem razmene iskustava, pod nazivom „Podržimo Održivo – Prolećni polet.” Događaj će se održati 25. aprila u 19 časova, preko platforme Zoom.

pexels.com

Radikalne promene planetarnih razmera izazvane pandemijom virusa korona, ali i klimatskim promenama, iniciraju tranzicije i migracije ljudi iz urbanih sredina ka životu u skladu sa prirodom. Upravo zbog toga, organizatori su poželeli da kreiraju onlajn prostor i omoguće upoznavanje i deljenje iskustava o održivom načinu života koji mnogi uporni, i pre svega, hrabri pojedinci već žive. Stoga, predstavljaju tri inicijative kojima se otvara prostor za upoznavanje, druženje i pitanja o temama, kao što su tranzicija i održivost.

Podržimo Održivo je inicijativa pokrenuta povodom Evropskog dana održivih zajednica u septembru 2020. godine, od strane Zelenog Doba i Hodanja po Zemlji, sa željom da se povežemo i razmenimo iskustva kako bismo se međusobno podržali i osnažili. Ovo je treći događaj, i ujedno, nastavak onlajn predavanja o održivom načinu života na selu, bliže prirodi, uzgojem organskih i bio-bašti, korišćenjem resursa koje već posedujemo, i o smanjenju troškova života sa tendencijom povratka ekonomiji deljenja.

Prolećni polet se može pratiti preko Zoom linka, a ID sastanka je: 729 888 9388.

društvo,onlajn druženje,Podržimo Održivo,Prolećni polet,inicijativa,tranzicija,Održivost,zoom,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.