Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Onlajn-debata o izazovima izveštavanja na lokalnom nivou

Jelena Ilić 27.4.2021. Komentari

Onlajn-debata pod nazivom „Izazovi izveštavanja na lokalnom nivou” održaće se 28. aprila preko Zoom platforme. Početak je zakazan za 12 časova.

Foto: pexels.com

Na debati će biti reči o najčešćim oblicima pritiska na lokalne medije koji ugrožavaju njihov opstanak i profesionalno obavljanje aktivnosti. Kako navode organizatori, nedovoljna dostupnost informacija od javnog značaja u malim lokalnim zajednicama predstavlja veliki problem za lokalne medije i preti da ugrozi kvalitet informisanja građana. Sve češći sudski procesi u kojima se zahtevaju visoke sume odštete kao i visoke sudske takse ozbiljno ugrožavaju ekonomsku održivost medija. Takođe će se diskutovati o tome hoće li lokalni mediji opstati u takvom okruženju i kako sačuvati lokalne medije u Srbiji. Organizatori debate su Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija Lokal pres uz podršku Medijskog odeljenja Misije OEBS-a u Srbiji.

Za pristup Zoom sastanku neophodno je registrovati se na linku. Takođe, zainteresovani koji žele da uzmu učešće u diskusiji bi trebalo da se tokom trajanja Zoom prezentacije prijave u ćaskanju, a moderator će uključivati učesnike po redosledu prijavljivanja.

društvo,Lokal pres,mediji,Medijsko odeljenje Misije,OEBS,informisanje građana,DEBATA,Srbija,Lokalni mediji,održivost medija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.