Mlade Nišlije u borbi za bolji položaj potrošača

Marija Đorđević 2018.
Komentari

NikadViše predstavlja grupu nezadovoljnih potrošača koji žele da njihova kritika dopre do što većeg broja ljudi. Sam portal NikadViše prikuplja negativne komentare i iskustva, trudeći se da na taj način nezadovoljne mušterije utiču na kompanije i usluge koje pružaju.

www.nikadvise.com

Na ovom portalu radi petoro ljudi − Ana Belić, Alekandar Ilić, Mihajlo Krstić, Miloš Milovanović i PR portala NikadViše Marijana Vitas. Oni se trude da svakoga dana unaprede i razviju portal, jer smatraju da je jedinstvena priča koja može mnogo pomoći svima, posebno aktivizmu mladih. Marijana Vitas podelila je za Studentski dnevni list svoja iskustva u vezi sa mladima koji žele da im se obrate i ukazala na sam značaj ovakve platforme.

Koja je bila osnovna ideja pokretanja portala NikadViše?

Marijana: Pre svega, sama ideja potekla je od mojih kolega Ane Belić i Aleksandra Ilića nakon što su bili nezadovoljni uslugom u jednom restoranu kod nas.. Razmišljali su o tome kako zapravo nemaju kome da se obrate, a da to ne bude puko izbacivanje frustracije na internetu ili negde drugde. Korak po korak, i eto nas!

Na koji način mladi mogu da vam se obrate?

Marijana: Svi građani nam se mogu obratiti i to vrlo jednostavno. Ukucate www.nikadvise.com i videđete sekciju ostavi utisak gde možete ostaviti svoj komentar i iskazati problem. Ono što je još važnije, budite sigurni u to da će taj komentar biti objavljen i prosleđen upravo toj firmi koju ste spomenuli. Naš cilj nije negativna reklama ili blaćenje bilo koga, ako smem tako grubo da se izrazim, već ostvarivanje saradnje sa njima u cilju poboljšanja usluga i proizvoda koje nude. Naravno, potrebno je da obe strane budu otvorene po tom pitanju.

FB IMG 1521754177825

PR portala NikadViše Marijana Vitas; Foto: Privatna arhiva

U kojoj meri kritika može da dopre do onog kome je namenjena?

Marijana: U velikoj meri može da dopre do onoga kome je namenjena, ako je ta strana zainteresovana da je čuje. Znate, mi smo posrednici u toj priči i naš zadatak je da postanemo dobar i protočan kanal od nezadovoljnih mušterija do firmi i obratno, gde će to nezadovoljstvo nestati.

Koliki značaj za sve vas imaju povratne informacije i komentari nezadovoljnih klijenata?

Marijana: Nama je fidbek zaista neophodan, kako bismo mogli da pravimo sledeće korake, kada su u pitanju oni. Nailazili smo na različite reakcije firmi, ali je veoma pohvalno što vidimo da su neki otvoreni po tom pitanju i spremni da rade na poboljšanju. Valjda shvataju da imamo zajednički cilj.

Kakva su očekivanja povodom ove inicijative? Mogu li mediji da doprinesu aktivizmu mladih?

Marijana: Podrška medija je od velikog značaja i zato se, pre svega, zahvaljujem Vama i ovom mediju jer nam uvek to i pruži. Bitno je da veliki broj ljudi, samih građana, ali i onih koji rade ili vode te firme, čuju za nas i našu ideju. Jednostavno, ovo je jedna pozitivna priča za naš grad, ali i mnogo šire.

 

Ključne reči: nikad više , Portal , marijana vitas , društvo ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.