Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Budimo humani za Aleksandrovu budućnost

Tamara Radovanović 5.6.2018. Komentari

Humanitarna fondacija Budi human − Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za pomoć apsolventu Novinarstva na Filozofskom fakultetu Aleksandru Nikoliću, kome je neophodna transplatacija matičnih ćelija u inostranstvu.

Foto: Budi human

Svako ko želi da pomogne može to učiniti tako što će SMS-om poslati 499 na broj 3030, putem linka e-doniraj ili uplatom na dinarski ili devizni račun.

Aleksandar je sredinom aprila ove godine počeo da primećuje prve simptome bolesti − blagu temperaturu, umor i bledilo. Nakon brojnih testova i analiza, dijagnostifikovana mu je akutna mijeloidna leukemija, koja brzo i agresivno napada organizam. Bilo je potrebno odmah reagovati, pa je ubrzo počeo prvi ciklus hemioterapije. Procene lekara su da će biti neophodno da Aleksandar prođe bar tri ciklusa. On je trenutno u fazi oporavka i priprema se za drugi ciklus. Transplatacija matičnih ćelija pruža najveću šansu za oporavak. Procenat uspešnosti ove intervencije u inostranstvu je veliki, ali je za to potrebna finansijska pomoć. Sa ciljem da se Aleksandru pruži šansa za normalan život, pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava za lečenje.

Izvor: budihuman.rs

društvo,aleksandar nikolić,budi human,Humanost,pomoć,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.