Samsung najavio prvi telefon sa četvorostrukom kamerom

Tamara Radovanović 2018.
Komentari

Na tržištu će se uskoro naći novi Samsung Galaxy A9 Pro 2018 i to će biti prvi mobilni telefon na svetu sa četvorostrukom kamerom. Samsung Group najavljuje zvanično predstavljanje ovog modela za 11. oktobar.

Foto: www.sbcp.bank

Nakon što je najavio model Galaxy A7, koji ima tri vezane kamere pozadi, Samsung će ljubiteljima pametnih telefona ponuditi i model sa četvorostrukom kamerom. Rezolucija širokougaonog sočiva (oko 120 stepeni) biće osam megapiksela, primarno sočivo će biti rezolucije od 24 megapiksela, dok će rezolucije dve zum-kamere biti pet i deset megapiksela. Peta (prednja) kamera rezolucije je od 24 megapiksela i nudi unapređene mogućnosti snimanja selfi slika, a u njoj se nalazi i Sony IMX576 senzor.

Galaxy A9 Pro 2018 imaće i 4x optički zum, bez gubitka kvaliteta. Ekran ovog modela telefona imaće dijagonale od 6.28 inča, Full HD+ rezoluciju, Super AMOLED matricu i Infinity dizajn. Osim toga, imaće i skener za otiske prstiju. Čipset je Snapdragon 660, baterija je kapaciteta od oko 3.800 miliampera po satu i neće biti podržano brzo punjenje. Što se tiče skladištenja, RAM memorija biće četiri ili šest gigabajta, dok će interna memorija biti 64 ili 128 gigabajta. 

Izvori: firstpost.com

Ključne reči: it , samsung , mobilni telefon , kamera , Samsung Galaxy A9 Pro ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.