Za bolje biznis ideje u Startup centru

Ljubica Slavković 2019.
Komentari

Startup je objavio konkurs, otvoren za studente koji imaju inovativnu ideju i tehnološko rešenje, a još uvek ne znaju kako to da pretvore u biznis.

Foto: mnilay.com

Startup Centar je osnovan septembra 2017. godine. Pokrenuli su ga Ekonomski fakultet i MVP Workshop, a sada pokreću još jedan u nizu besplatnih programa pomoći u razvoju biznis ideja. Ovo je četvrti mentorski program i namenjen je studentima, sa ciljem da se pomogne mladima da otvore svoje firme i da im, uz pomoć stručnjaka, omogući da od svojih ideja i Startup-a stvore održivi biznis. Pravo je mesto za timove u početnoj fazi razvoja biznis ideja i pokretanja.

Program konkursa je baziran na tromesečnom vremenskom periodu, gde će studenti proći kroz niz predavanja i radionica naučiti mnoge stvari. Saznaće kako je najbolje oblikovati svoju ideju u minimalno održiv proizvod, razgovaraće sa potencijalnim klijentima i odrediti svoje tržište, kreiraće vizuelni identitet i marketing strategiju i upoznaće i potencijalnih investitora. Kroz konkurs će ih voditi stručnjaci iz različitih oblasti i svaki tim će imati svog mentora. Uslovi za timove jesu da je bar jedan član sa Ekonomskog fakulteta, da ima jednu devojku u timu i da je proizvod tima tehnološko rešenje iz bilo koje oblasti. 

Učešće u programu je besplatno, a  svaki startup zadržava 100 odsto kapitala u svojoj kompaniji. Konkurs za učešće u ovom programu je otvoren do prvog marta, a više informacija o četvrtom programu razvoja biznisa Startup centra dostupno je na zvaničnom sajtu organizacije, gde se mogu svi zainteresovani i prijaviti.

Izvori: startit.rs

Ključne reči: Startup , ideje , program , biznis ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.