Viber ili WhatsApp?

Nenad Krstić 2019.
Komentari

Otkako su osmišljene aplikacije poput Viber-a ili WhatsApp-a, možemo reći da su nam telefonski računi manji. To su trenutno najpopularnije mobilne aplikacije za dopisivanje i odlična alternativa za nekadašnje klasično slanje SMS poruka. Međutim, u čemu je zapravo razlika između njih?

Foto: www.viberout.wordpress.com

Viber je besplatna aplikacija zahvaljujući kojoj se možemo povezati sa svojim prijateljima i svim ostalim korisnicima širom sveta. Instaliranje je jednostavno, a uređaji koji ga podržavaju su iPhone i Android. WhatsApp Messenger se ne razlikuje mnogo od njega. Aplikacija je takođe besplatna, namenjena pametnim telefonima i za nju nije potrebna registracija. Osim klasičnog dopisivanja, preko Viber-a možemo slati i zabavne emotikone, fotografije i video-zapise. Popularnu aplikaciju možemo koristiti i preko računara, a Viber za računar omogućava sve što i njegova mobilna verzija.

Osnovna razlika je pak što se WhatsApp ne može koristiti istovremeno na dva ili više uređaja. Iako je nedavno omogućena njegova upotreba na računaru, WhatsApp se još uvek može koristiti samo u kombinaciji s Android uređajima, što nimalo ne ide u prilog korisnicima iOS-a. Osim toga, za razliku od njega, Viber odavno nudi glasovne pozive, nešto naprednije grupne razgovore i takozvanu Viber Out uslugu za sve pozive prema fiksnim i mobilnim mrežama uz naplatu. Prema nekim istraživanjima, Viber troši daleko više megabajta, ali to je zbog pružanja dakeko kvalitetnijeg vida poziva.

Dakle, iako su mišljenja u velikoj meri podeljena, nema većih razlika između ove dve aplikacije

Izvori: rtl.hrkolektiv.me.

Ključne reči: it , viber , WhatsApp , aplikacije , mobilni telefon , poruke , pozivi , razlike , računar , ios , viber out , Messenger , android ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.