Trikovi za brže punjenje telefona

Nenad Krstić 2019.
Komentari

Svi mi smo bar jednom morali negde da krenemo, a onda shvatili da nam je prazna baterija na telefonu. Zbog toga ćemo Vam predstaviti nekoliko načina da što brže napunite svoj telefon. 

Foto: reviewed.com

Pre svega, jako je bitno da koristite originalne adaptere i kablove. Vaš pametni telefon će se brže napuniti ako koristite adapter i kabl koji su došli u paketu sa njim. To je često najbolje i najsigurnije rešenje. Ukoliko koristite jače punjače, one od tableta čije su baterije većeg kapaciteta, kao i one sa većom voltažom, Vaš telefon će se svakako brže napuniti. Takođe, prilikom punjenja isključite uređaj. Uključenom telefonu na punjač potrebna je struja kako bi pronašao Wi-Fi, uključio ekran, ili pokrenuo mnoštvo drugih aplikacija koje crpe bateriju. Ovakav princip punjenja nije dobar, jer zagarantovano usporava brzinu punjenja. Jedno od rešenja je i da telefon postavite na režim letenja avionom, jer tokom punjenja tada troši mnogo manje energije na druge aplikacije.

Takođe, telefon tokom punjenja držimo često držimo u zaštitinim maskama ili futrolama. One jednostavno greju telefon, a kada se to desi, uređaj više ne funkcioniše normalno. Dakle, pre punjenja raskomotite svoj telefon i stavite ga tamo gde neće biti dovoljno toplo. Toplota može oštetiti kapacitet baterije. Zapravo, softver Vašeg telefona može da ograniči punjenje na oko 80 procenata, kada telefon postane topliji od preporučene temperature. Jedno od pravila je i da svoj telefon ne izlažete direktno suncu. 

Štedljivi režim rada je takođe jedan od trikova koji Vam može pomoći da brže napunite telefon. Uprkost tome što nije efikasan kao potpuno isključivanje ili avionski način rada, može dobro da posluži kad je potrebno da brzo dopunite bateriju, a, na primer, ne želite da propustite važan poziv. U slučaju da ne možete da ispunite neko od ovih pravila, uvek su dobro rešenje eksterne baterije. One nisu preterano skupe, lake su i lako prenosive, tako da mogu odlično da Vam posluže gde god se nalazite. Ako na brzinu treba da napunite ili dopunite Vaš pametni telefon, nemojte da ga povezujete na laptop. USB utičnice, po pravilu, sporije pune uređaj od mrežne utičnice.

Izvori:  pametnitelefoni.rscitymagazine.rsb92.net

Ključne reči: Punjač , mobilni telefon , eksterna baterija , adapter , usb , brzina ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.