Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

IT

,,Desperadosi” pobednici ovogodišnjeg takmičenja u razvijanju video-igara

Jovan Živković 15.12.2019. Komentari

U organizaciji ExePlay-a i Startap centra ovog vikenda održana je Gameathon radionica, kao prilika za sve zainteresovane da se oprobaju u razvijanju video-igara. U okviru radionice održano je takmičenje u kome je učestvovalo deset timova u borbi za prva tri mesta i za vredne nagrade. 

Foto: Dragan Jevremović

Gameathon je otvoren 13. decembra u 18 časova predavanjem na temu Globalni pregled video-igara, dok je takmičenje počelo u 10:30 časova drugog dana. Ekipe su imale tačno 24 časa da razviju svoju video-igru, a na raspolaganju su im bile prostorije za rad, vreće za spavanje, hrana i piće, kao i računari sa neophodnim programima Unity i Unreal. Prva nagrada pripala je ekipi Desperadosi za igru Go Go Crazy Burger u kojoj je cilj da, krećući se levo-desno, sakupite odgovarajuće priloge za burger. Pobedničkoj ekipi je pripao ček u vrednosti od 1.500 evra. Drugo mesto pripalo je ekipi Heatwave koja je kao nagradu dobila Sony Playstation 4, dok se za treće mesto izborila ekipa Am-pm games koja je nagrađena godišnjom mentorskom podrškom u razvijanju svog projekta.

U čemu leži značaj Gameathon-a otkrio je za Studentski dnevni list jedan od organizatora, Branko Krsmanović. Ovo je prvi niški Gameathon koji predstavlja odličnu priliku za okupljanje zajednice gejmera koji bi želeli da naprave svoje video-igrice, kazao je i dodao da je cilj radionice omogućiti svim ljudima koji rade od kuće i vole video-igrice da svoje ideje razviju na odgovarajući način, uz finansijsku i infrastrukturalnu podršku.

Foto: Dragan Jevremović

Branko Krsmanović u razgovoru za SDL; Foto: Dragan Jevremović

Žiri Gameathon-a činili su: direktor Startap centra Miloš Grozdenović, osnivač Exe play-a Bogdan Ignjatović, osnivač Bad Sistems-a Jovan Soldatović, gejming pablišer Stefan Đoković, Marko Petković sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Aleksandar Stanimirović sa Elektronskog fakulteta i tinejdžer Lazar Dimitrijević.

it,Gameathon,igrice,programiranje,Startap centar,ExePlay,takmicenje,nagrade,desperadosi,radionica,Elektronski fakultet Niš,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.