Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

IT

Ko su veb-programeri i čime se bave?

Anastasija Arvai 25.10.2020. Video Komentari

Kreiranje sajtova i briga o njihovom funkcionisanju, pisanje kompletnog koda i unapređivanje načina na koji se koriste nove tehnologije neki su od obaveza i zadataka koji se postavljaju pred veb-programera. Ovo zanimanje kompanija „Better Collective” približava sa željom da mladima koji razmišljaju o poslu ponudi još jednu opciju.

Foto: unsplash.com

Veb-programer zadužen je za određivanje strukture sajta, povezivanje elemenata portala sa bazama podataka i poboljšavanje funkcionalnosti i izgleda pomoću najnovijih tehnologija. Za razvitak sopstvenih veština potrebnih za obavljanje u ovoj struci Miloš Ristić, senior veb-programer i WP stručnjak, preporučuje rad Brada Traversija, Maksa Švarcmilera, Stefana Gridera i Dana Abramova, i ističe da su imali značajan uticaj na njegov profesionalni razvoj.

Milos Ristic

Foto: Better Collective arhiva; Miloš Ristić, senior web programer i WP stručnjak

 Polje koje takođe interesuje veb-programere su dodaci za veb-sajtove kao i lakše promene podataka, slika i tekstova. Zaposleni u Better Collective-u akcentuju pozitivan timski duh, vrednovanje mišljenja svih i svakodnevni angažman kao neizostavne faktore za uspešan rad u kolektivu. Za besprekornost koda zahvalni su različiti linteri koji pomažu prilikom kodiranja i šifriranja kada je u pitanju primena, kaže Miloš, i dodaje: Ulazite u sebe svaki dan, čak i kada vam ne ide baš najbolje.

it,Web programer,better collective,programiranje,veb sajt,profesija,posao,mladi,IT sektor,karijera,

Video prilog

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.