Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

IT

Održavanje telefona za duži vek trajanja

Miloš Papović 21.2.2021. Komentari

Održavanje Vašeg telefona može doprineti dugotrajnijem i produktivnijem veku trajanja. Kako kod čoveka tako i kod telefona, održavanje je veoma bitno.

Foto: www.unsplash.com

Kada se govori o održavanju telefona, treba krenuti od onog najosnovnijeg. Potrebno je brisati telefon vlažnom mekom krpom. Ne treba koristiti jake deterdžente i sredstva. Potrebno je brisati telefon kako prašina ne bi ulazila i uprljala kako konektor telefona tako i unutrašnjost kamere. S obzirom na to da su naši telefoni najpodložniji nastanjivanju bakterija, pogotovo u situaciji kada vlada pandemija, ovaj deo je neizostavan. Sledeća stvar na koju treba obratiti pažnju je pravilno punjenje, kako bi se sačuvao vek trajanja baterije, koja, kada se promeni, ne može raditi isto kao i ranije. Prilikom konekcije punjača na telefonu, treba to činiti polako kao i prilikom diskonekcije punjača, kako se ne bi oštetio konektor koji je jako osetljiv. Savet je koristiti originalani punjač, a ukoliko on prestane funkcionisati, kupiti drugi u verifikovanoj radnji.

Baterija u mobilnim uređajima je jako osetljiva i posle određenog vremena počne sve više i više slabiti. Kako biste sprečili da do toga dođe, morate se pridržavati odredjenih mera. Telefon ne treba puniti ukoliko nije potpuno ispražnjen. Takođe, treba sačekati da se napuni do kraja.

pexels andrea piacquadio 914931

                                                                                                                                                                       Foto: www.pexels.com

Zaključavanje telefona može pomoći sa neželjenim pozivima koji mogu koštati. Ono Vam može pomoći kod čuvanja privatnih stvari od ostalih znatiželjnih osoba i zaštititi Vas od nepoželjnog pristupa Vašem mobilnom uređaju. Ne treba zaboraviti da je preporučljivo, odmah po kupovini, uzeti i zaštitnu masku, kao i foliju. Duplo staklo na Vašem ekranu može biti riskantno, jer može prouzrokovati i pucanje displeja, koji je podložniji pucanju ukoliko na sebi ima zaštitno staklo. Da bi se telefonu obezbedimo duži vek, potrebno je izbegavati vlažna mesta, kao što je slušanje muzike u kupatilu i tome slično. Bitno je izbegavati ekstremne promene u temperaturi toplo/hladno. To može dovesti do kondenzacije vlage koja može na kraju i oštetiti telefon. Stoga se preporučuju mesta sa stabilnom sobnom temperaturom

Naš životni vek nije neograničenog trajanja, pa tako ni tehnologija koju koristimo. Trošenje novca na stalne zamene telefona je nepotrebno ukoliko se pridžavate ovih saveta. Kako održavate svoju tehnologiju tako će i ona Vas služiti.

Izvori: socialemotion.onlinebtech.rs   

it,telefon,odrzavanje,mobilni uređaj,tehnologija,baterija,zaštita,zaštitna maska,staklo,Punjač,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.