Nova Nokia već u Januaru

Marija Đorđević 2017.
Komentari

Kompanija HDM Global, koja je preuzela Nokiu, narednog meseca pustiće u prodaju svoj novi pametni telefon. Nokia 9 dolazi sa dvostrukom Carl Zeiss kamerom i mnogobrojnim funkcijama koje Nokia 8 nije imala.

www.techradar.com

Ekran će biti OLED, pa će senzor za otisak prsta biti smešten na pozadini telefona ispod kamere. Kamera će biti bolja u odnosu na Nokiu 8, s obzirom da je kvalitetna fotografija jedna od glavnih karakteristika današnjih telefona. Prema procurelim podacima, Nokia 9 će biti iste veličine kao i Nokia 3, što znači da će imati ekran od 5,5 inča. Displej će imati Corning Gorilla Glass 5 zaštitu. Izrađen od metala, ovaj telefon sa zakrivljenjim ivicama bi trebalo da bude i otporan na vodu.

Operativni sistem telefona više neće biti Windows, već Android. Imaće dual-SIM podršku, dok će ulaz za slušalice biti kao i kod Iphona 7, preko ulaza za punjenje. Pokretaće ga Snapdragon 835 čipset i Octa-core procesor. RAM memorija iznosiće 4GB, mada neke glasine kažu da će imati 6GB RAM memorije. Izlazi u dve varijante, sa memorijom skladištenja od 64GB i 128GB. Baterija sa brzim punjenjem biće integrisana. Nokia 9 će izaći u bojama Tempered Blue, Polished Blue, Steel, Polished Coppe.

Očekuje se da će u Evropi koštati oko 750 evra i da će ovo biti najbolji Nokia pametni telefon. Neke glasine kažu da će ova Nokia imati duplu kameru i sa prednje strane, međutim ostaje nam samo da sačekamo još malo.

Izvori: techradar.comwccftech.comgsmarena.compcchip.hr

Ključne reči: nokia 9 , smartphone , january ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.