Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

IT

Svet borbe između dobrih i loših

Miloš Papović 16.5.2021. Komentari

„Counter-Strike” je jedna od najpopularnijih pucačkih video-igara iz prvog lica na takmičarskoj sceni. „Global Offensive” je najnovija u dugotrajnoj seriji – višestruka pucačina u prvom licu zasnovana na ciljevima. Igrači igraju kao teroristi ili kontra-teroristi i moraju da ispune određene ciljeve dok pokušavaju da eliminišu neprijateljski tim.

Foto: wallpapersplanet.net

Igra počinje tako što igrači kupuju oružje i opremu na početku svake runde, novcem koji se dodeljuje na osnovu njihovog učinka. Ostvarivanje ciljeva poput postavljanja bombe, uklanjanja bombe ili ubijanja neprijatelja zarađuje igračima novac. Takmičarska igra se odvija u 30 rundi, a svaka runda traje najviše jedan minut i 55 sekundi. Prvi tim koji je pobedio u 16 ​​kola pobeđuje u toj određenoj igri. Da bi pobedio u celom meču, tim će najčešće morati da pobedi u dve od tri utakmice ili tri od pet igara.

Ovoj video-igrici prethodila je jedna od najpopularnijih igrica svih vremena Counter-Strike 1.6, zbog koje se svojevremeno bežalo iz škole, čuvao džeparac kako bi se išlo u igraonicu i igralo sa drugarima. Međutim, kako su godine prolazile, ova verzija je postajala sve starija i zaostajala je za ostalim igrama. Tada je Valve rešio da napravi novu igru koja će da funkcioniše na novom softveru, koji se zvao kao i sama igra Source izašla u novembru 2004. godine. Valve nije uspeo u svom cilju, a to je da igrači pređu na novu, poboljšanu verziju ove igre. Ova igrica je bila naprednija u odnosu na 1.6, imala je bolju grafiku, bolju fiziku i mnogo više modova, ali nije naišla na odobrenje Cs 1.6 veterana koji su ostali verni staroj verziji.

Foto: wall.alphacoders.com

Igra je imala puno problema na izlasku, kretanje i pucanje je znatno drugačije u odnosu na prethodnu verziju. Međutim, koliko ga neki nisu voleli drugi su ga obožavali, tako da su se kanteraši podelili u dve grupe i večito vodili raspravu čija igra je zaista bolja i interesantnija. Counter-Strike je zapravo bila redak slučaj igre koja je sama sebi bila najveća konkurencija. To nije bila najbolja situacija za Esport i Valve je morao nešto da uradi povodom toga. Odlučuju se za igru u kojoj će da ujedine obe strane u jednu novu i bolju igru. Igrom slučaja, njihova podkompanija je radila na novoj igri za Xbox 360 te su rešili da je preuzmu i malo dorade da bi kao finalni proizvod nastao Counter-Strike Global Offensive. Cs 1,6 i Cs Source igrači imali su konačno oko čega da se slože, a to je da je nova igra užasna. Međutim, Valve nije dopustio da tek tako ispusti ovo i uporno su radili na njoj, često je nadograđivali i vremenom privukli sve igrače da zaigraju ovu novu igru.

Danas ova igra ima profesionalnu scenu u kojoj se zarađuje ogroman novac, koji ide kako igračima tako i organizacijama. Kreatori ove igre neprestano rade na poboljšavanju sa ciljem da igrači budu zadovoljniji.

it,Counter Strike,igrica,preporuka igrice,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.