Sajam potrošačke elektronike 2018.

Marija Đorđević 2018.
Komentari

Consumer technology association ili CES upravo se održava u Las Vegasu i trajaće do 12. januara. Vodeće kompanije iz oblasti tehnologije samo par dana pre početka konferencije najavile su šta će predstaviti i šta možemo očekivati ove godine od njih.

www.techradar.com

Ovaj sajam opremljen je najnovijom tehnologijom i odlično je mesto okupljanja za sve preduzetnike koji se bave novim tehnologijama, kao i za same ljubitelje. Centar za konvencije je prepun ljudi dok kompanije kao što su Samsung, Google, Sony, LG, Acer, HP i mnoge druge predstavljaju svoje novitete.

Samsung je predstavio The Wall, tačnije 4K TV, koji ima 146-inča i koristi MicroLED tehnologiju kako bi prikazivao sliku. Ovaj televizor ima bogate boje, duboku crnu, kakvu viđamo na skupim OLED televizorima. Ovde svaki mikroskopski LED piksel emituje sopstveno svetlo i ne treba mu dodatno pozadinsko osvetljenje. Zove se još i modularni TV, jer ram oko ekrana ne postoji. Takođe je predstavljen i novi Samsung A8 pametni telefon, digitalna bela tabla, novi zakrivljeni QLED monitor, pametniji frižider, kao i Bixby-a, glasovni asistent, koji se nalazi na njihovim uređajima.

samsug modular tv

Foto: www.techradar.com

Google je predstavio pametnu tablu (sličnu poseduje njihov rival Amazon), a zove se Echo Show speaker. Google se za izradu ovog tableta udružio sa JBL-om, Lenovo-om, Sony-em i LG-em. Ova stvarčica će podržavati Google asistenta, koji je tu da vam olakša sve vaše poslove.

Sony je najavio tri nova mobilna telefona koja će predstaviti: Sony Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra i Xperia L2. Onaj koji je ostavio najveći utisak je Xperia XA2 zbog svog ekrana od 6-inča koji se proteže duž celog telefona, ali i zbog aluminijumskog okvira i kamere od 23 megapiksela, koja ima mogućnost snimanja u 4K rezoluciji. Predstavio je i novu liniju OLED televizora koji se mogu očekivati, nove sportske slušalice, HD Blu-ray plejer, projektor i druge novitete. LG je predstavio OLED TV od 65-inča, ali i druge televizore, novi telefon koji dolazi u izazovnoj roze boji, Gram laptop i novi 4K projektor.

Još malo je ostalo do kraja konferencije, ali još mnogo do kraja godine, pa da vidimo koji će se od predstavljenih i najavljenih proizvoda najbolje pokazati.

Izvori: techradar.comces.techpcpress.rs

Ključne reči: ces 2018 , technology , samsug , lg , sony ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.