Google asistent uskoro na novim uređajima

Marija Đorđević 2018.
Komentari

Google kompanija je na CES konferenciji, koja je prošle nedelje održana u Las Vegasu, objavila da Google asistent dolazi na JBL, Lenovo, LG i Sony uređajima. Google se udružio sa još četiri kompanije kako bi napravili sličnu stvar koju je stvorio Amazon. Reč je o je o pametnim zvučnicima koji su sada osim ekrana na dodir dobili i asistenta.

www.androidauthority.com

Da li ste nekad poželeli da ustanete iz kreveta i da pre uključivanja televizora samo pitate kakvo je vreme napolju? Nema sumnje da ćete odgovor i dobiti, i to od Google asistenta. Naravno da odgovaranje na pitanja nije jedina njegova funkcija. Može vam reći da li je u saobraćaju gužva i pričitati vam raspored za određeni dan. Svrha pametnih zvučnika je da vašu kuću učine pametnijom, a vaš život lakšim.

Amazon Echo Show, čijeg je asistenta pod nazivom Alexa, napravila upravo ova kompanija, i pojavio se na tržištu još juna 2015. godine. Akcenat je na pametne zvučnike sa ekranom na dodir od 7-inča, kamerom od 5 megapiksela, dok glasom možete zatražiti od asistenta da vam pusti muziku. Iako nije bio jedini uređaj ovog tipa, ipak ove godine dobija realnu konkurenciju.

jbl link view

 Foto: 9to5google.com

JBL Link View ima ekran velike rezolucije i veličine 8-inča, kameru od 5 megapiskela i kvalitetne stereozvučnike snage 10W. Ova kompanija je poznata po kvalitetu zvuka, gde se posebno ističu bogati i dubok bas. Glasom smo u mogućnosti da pitamo kakvo je vreme danas, zatražimo muziku, ali i da gledamo fotografije, klipove na YouTube-u i obavljamo video razgovore. Iz ove kompanije tvrde da su pametni zvučnici napravljeni od najkvalitetnijih materijala, dok je čišćenje vrlo jednostavno. JBL Link View možemo da očekujemo na tržištu ovog leta, ali cena još uvek nije poznata.

Lenovo Smart Display, koji takođe poseduje Google asistenta, modernog je dizajna i ima Full HD displej na dodir. Dolazi u dve verzije, sa ekranom veličine 8-inča i 10-inča, dok su zvučnici jačine kao i kod JBL-ovog Link View-a.  Uz pomoć opcije Google Duo možete razgovarati sa prijateljima, a možete upravljati drugim umreženim uređajima. Najverovatnije da će se na tržištu pojaviti ovog leta, a cena za uređaj sa ekranom od 10-inča iznosiće oko 250 dolara, dok će Lenovo Smart Display od 8-inča koštati oko 200 dolara.

Izvori: blog.lenovo.comzimo.dnevnik.hrandroidauthority.comtechradar.com

Ključne reči: google assistant , lenovo , jbl , amazon talk show ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.