Šta sve možemo očekivati na sajmu mobilnih telefona

Marija Đorđević 2018.
Komentari

Februar je stigao, a sa njim stižu i noviteti iz sveta tehnologije. Za dvadesetak dana održaće se MCW 2018, odnosno svetski Sajam mobilnih telefona u Barseloni. Mnoge kompaije će premijerno predstaviti neke od svojih proizvoda upravo na ovom sajmu. Ovogodišnji sajam biće tematski podeljen, a neke od tema su: tehnologija u društvu, digitalni potrošač, inovacije i mnoge druge koje možete pogledati na zvaničnom sajtu MWC-a.

www.techradar.com

Ovaj sajam posvećen je, uglavnom, hardveru i predstavljanju novih uređaja, uz softverske i mrežne priče. Najveći svetski proizvođači mobilnih telefona, servisa i usluga biće u mogućnosti da predstave svoje proizvode. Iako se zna datum kada sajam počinje, premijere nekih telefona će se održati nekoliko dana ranije. Osim mobilnih telefona, biće predstavljeni i savitljivi ekrani kakve je najavio Samsung, zatim sledeća generacija veštačke inteligencije i mnoge druge zanimljive stvari.

Samsung je potvrdio svoje prisustvo na ovom sajmu. Njihova konferencija zakazana je za 25. februar, gde ćemo biti u mogućnosti da premijerno vidimo novi Samsung Galaxy S9 i S9 Plus. Oba modela biće kraća od svog prethodnika, ivice oko ekrana biće manje, međutim, telefon će biti širi i deblji. Osim toga što će biti veći od svog prethodnika, imaće i pametniji IRIS, odnosno intelignetno skeniranje očiju i lica. Samsung Galaxy S9 Plus imaće dvostruku kameru, a oba telefona dolaze sa opcijom IntelligentScan.

sony xperia xz premium 2

                                                                                                                                              Foto: www.techradar.com

Sony kompanija je skoro sve svoje proizvode već predstavila, ali je ipak ostavila još jedan. Reč je o novom Xperia XZ Premium 2 telefonu, koji će predstaviti 26. februara. Ovaj pametni telefon će biti manji u svakom pogledu od svog prethodnika. Android 8.0 Oreo, Snapdragon 835 procesor, 4GB ram memorija i 6 GB interne memorije su samo neke od funkcija koje ovaj telefon poseduje.

Nokia će predstaviti svoj novi Nokia 9 telefon o kome se mnogo pisalo. Google će na sajmu opširnije predstaviti i pokazati šta sve može Google asistent. TCL kompanija će predstaviti bar dva nova BlackBerry telefona. Huawei će predstaviti svoj telefon sa genijalnom kamerom P11, ali i Huawei Watch 2. LG G7  pametni sat, zbog ranijih prijava da sat nije otporan na vodu, ova kompanija ga ponovo oživljava. Motorola, koju poseduje Lenovo kompanija, predstaviće nove Moto E, Moto G and Moto X telefone. Možda bude priče i o nadograđenoj verziji Mirage Solo, tačnije njihovim VR naočarama.

Mobile World Congress će se održati od 26. februara do 1. marta, u Barseloni, u Španiji.

Izvori: trebevic.netmondo.rstrustedreviews.comtechradar.com

Ključne reči: mwc 2018 , smartphones , samsung , sony , huawei ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.