Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

IT

Huawei Honor 9 Lite u prodaji

Marija Đorđević 8.2.2018. Komentari

Huawei kompanija je u prodaju zvanično pustila uređaje Honor 7X, Honor View 10 i Honor 9 Lite, koji se izdvaja od ostalih. Dugoočekivani Honor 9 spada u pamente telefone srednjeg razreda, što znači da je dostupan široj publici, pa je zbog toga vrlo popularan. Osim toga što lepo izgleda, opremljen je i najnovijim opcijama, a ono što je najzanimljivije jeste to da poseduje ukupno četiri kamere.

www.techradar.com

Možda će vas dizajnom podsetiti na Iphone 8 Plus, ali poleđina telefona je izrađena od 15 slojeva stakla od koje se svetlost obija, što može poslužiti i kao ogledalo. Poseduje full HD displej veličine 5.6 inča, a debljina telefona iznosi 7.6 milimetara, dok su ivice od aluminijuma i imaju zaobljeni oblik. Na poleđini telefona nalazi se senzor za otisak prsta, koji je u obliku kruga. Međutim, to je uobičajena stvar kod Huawei telefona. Možete birati između boja: Sapphire Blue, Glacier Grey i Midnight Black.

Honor 9 Lite dolazi sa po dve kamere, tačnije imaće po dve kamere i na prednjoj i na zadnjoj strani, što je vrlo imresivno. Po jedna kamera sa obe strane iznosi 13 megapiksela, a dodatna je kao podrška i ima dva megapiskela. Dodatna kamera je tu kako bi omogućila bolju dubinu slike i precizniji fokus, ali i kada su uslovi slikanja mračniji. Blendu možete podešavati čak i pre samog slikanja, što može biti vrlo zabavno, jer se onda možete poigrati sa manuelnim modom slikanja i isprobati raznorazne opcije koje nudi. Snimanje videa je izvodljivo u rezoluciji od 1080p, dok je kvalitet snimka prosečan i nema stabilizatora slike, pa se može desiti da video bude mutniji nego što ste očekivali.

Što se unutrašnjosti tiče, ne razlikuje se od Honor-a 9 i Honor-a 7X. Telefon pokreće HiSilicon Kirin 659 čipset i Octa-core procesor, ali i Android 8.0 Oreo operativni sistem. Imaće prostora za Micro SD karticu, ali i za dve Nano SIM kartice, koje su manje od standardnih. Dolazi u dve različite verzije, jedna je sa 3 GB RAM i 32 GB skladišne memorije. Malo jača verzija bi bila sa 4 GB RAM i 64 GB interne memorije. Baterija je jačine 3000mAh i bez problema bi trebalo da izdrži ceo dan, dok Super Charge tehnogolija omogućava brzo punjenje.

U nekim delovima sveta ovaj telefon sa manjom memorijom je dostupan za oko 140 evra, a sa većom memorijom za negde oko 180 evra. Iako nije dostupan u Evropi, nadamo se ne još dugo, ovaj telefon je iznanađuje sve svojom niskom cenom.

Izvori: pcchip.hrgsmarena.comtechradar.com

huawei,honor 9 lite,smartphone,android,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.