Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

IT

Samsung Galaxy S9 uskoro u prodaji

Marija Đorđević 8.3.2018. Komentari

Dugoočekivani Samsung Galaxy S9 i S9 Plus predstavljen je na sajmu telefona u Barseloni. Ovaj telefon će se u prodaji naći od 16. marta, a poručivanje ovog telefona kreće od 9. do 15. marta. Telefoni će se naći i u ponudi operatora, dok oni koji poruče telefon kod ovlašćenih Samsung partnera do 8. marta imaće određene povoljnosti.

www.mondo.rs

Samsung S9 dolazi sa IP68 sertifikatom, odnosno otporan je na vodu i prašinu. Ima Gorilla Glass 5 zaštitu sa prednje i zadnje strane i aluminijumski okrvir. Android 8.0 je operativni sistem i Octa-core procesor koji ga pokreće. Verzija ovog telefona sa Exynos 9810 Octa čipsetom biće prodavana u Evropi, Bliskom istoku i Africi. U SAD-u i Kini na tržištu će se naći verzija sa Snapdragon 845 čipsetom. Ram memorija biće 4 GB, a može se kupiti sa internom memorijom od 64/128/256 GB, a biće i mesta za memorijsku karticu.

Ovaj telefon poseduje najbolju duplu kameru, koja je odlična za snimanje gde je osvetljenost slaba. Ovo je prva kamera na svetu koja će imati otvor blende do f/1.5. Dual-Aperture tehnologija koja se prilagođava kao ljudsko oko i omogućava varijabilni otvor blende od f/1.5 do f/2.4, čime automatski omogućava više svetla kad je mrak i manje svetla kada ga već ima previše, time korisnik dobija jasne i čiste fotografije.

samsungs9aremoji

                                                                                                                                                    Foto: www.techradar.com

Super Slow-motion opcija daje usporene video zapise koji snimaju do 960 slika u sekundi. Takođe, poseduje i  Motion Direction opciju koja počinje da snima čim primeti neki pokret u kadru. AR Emoji koji izgledaju realno i osim toga daju određeni zvuk. Ovo je nešto slično onome što poseduje Iphone X, samo što se kod Samsung-a koriste u kameri i snimaju se kao video-zapis, a kasnije se mogu slati preko raznih aplikacija. Bixby Vision kamera ima opciju Live Translation, a takođe može da pokaže koliko neki obrok sadrži kalorija.

Samsung Galaxy S9 Plus ima Super AMOLED ekran veličine 6,2 inča. 90% površine telefona je sam ekran. Iako je bilo reči da će senzor za otisak prsta biti ugrađen u sam ekran telefona, ipak je odlučeno da se senzor nađe ispod kamere. Ekran ima zakrivljene ivice i Full HD displej. Ovaj telefon nudi vrhunski zvuk uz stereo AKG zvučnike koji omogućavaju čist i kvalitetan zvuk. Aplikacija SmartThings daje mogućnost da se ovaj telefon poveže ne samo sa Samsung uređajima, već i sa uređajima koji ne pripadaju ovoj kompaniji.

Novi Samsung Galaxy S9 koštaće oko 850 evra, a S9 Plus koštaće oko 950 evra. Dolazi u bojama Midnight Black, Coral Blue, Titanium Gray, Lilac Purple.

Izvorimondo.rstechradar.combenchmark.rsgsmarena.com

samsung,galaxys9,smartphone,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.