Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

IT

Predstavljen novi Huawei P20

Marija Đorđević 29.3.2018. Komentari

Huawei kompanija je predstavila svoj novi dugoočekivani pametni telefon u hali Grand Pale, u Parizu. Tačnije predstavljena su dva modela telefona ove marke, Huawei P20 i Huawei P20 Pro. Ovi telefoni vrhunskog dizajna odlični su za pravljenje profesinalnih fotografija.

www.benchmark.rs

Huawei P20 Pro je prvi telefon sa trostrukom Leica kamerom, dok oba modela poseduju do sada neviđene karakteristike veštačke inteligencije, kombinujući tehnologiju i umetnost. Kamera ovog telefona je odlična za rad u mračnim uslovima i poseduje čak 19 različitih scenarija fotografisanja sa preko 500 pojedinačnih scena, a unapređen sistem kamere omogućava mnogo više detalja na fotkama. Neverovatna Leica trostruka kamera sa petostrukim hibridnim zumom nalazi se na Huawei P20 Pro modelu, dok Huawei P20 poseduje Leica dual kameru. Kamera P20 Pro modela poseduje 40MP RGB senzor, 20MP monohrom senzor i 8MP senzor sa teleobjektivom, kao i sočivo sa senzorom za temperaturu boje za još bolju reprodukciju. Dok kamera Huawei P20 modela poseduje dual kameru od 12MP sa monohromatskim sočivom od 20MP, koje mu omogućava fotografisanje u uslovima lošeg osvetljenja, Master AI komponenta uz pomoć veštačke inteligencije omogućava profesionalne veštine fotografisanja i Huawei AIS koji donosi moćnu tehnologiju stabilizacije. Sistem AIS stabilizacije kadra hvata objekte u pokretu i čini ih bistrim.

Unutrašnjost ovog telefona čini Kirin 970 čipset i Octa-core prosecor, a operativni sistem je Android 8.0 Oreo. P20 dolazi u nešto manjoj varijanti, sa ekranom veličine od 5.8 inča, dok će P20 Pro imati ekran veličine 6.1 inč. Corning Gorilla Glass 5 zaštita se nalazi na odličnom AMOLED ekranu. Izostavljen je ulaz za slušalice, ali je unapređen audio sistem i podržana je Dolby Atmos tehnologija. Model P20 dobija bateriju kapaciteta  3.400 mAh, a P20 Pro bateriju jačine 4.000 mAh. Imaće i SuperCharge opciju za brzo punjenje. Podržavaju sistem za prepoznavanje lica, ali otključavanje će biti moguće i uz pomoć otiska prsta. Huawei P20 Pro će biti dostupan u Black, Midnight Blue i Twighlight boji, dok će Huawei P20 biti dostupan u Black, Midnight Blue i Rose Gold boji. Ima zaobljene ivice i veoma tanak okvir, a ekran se proteže praktično duž cele prednje strane na telefonu.

Huawei P20 imaće 4GB ram memoriju i 128GB interne memorije, dok će P20 Pro imati 6GB rama i 128GB memorije za skladištenje, a oba telefona imaju prostor za MicroSD memorijsku karticu. Cene telefona još uvek nisu potvrđene, ali Huawei P20 bi trebalo da košta oko 755 evra, a Huawei P20 Pro 925 evra. Telefoni se u prodaji mogu naći od 20. aprila.

Izvori: mondo.rsbenchmark.rstechradar.com

huawei,p20,smartphone,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.