AirSelfie — najinovativnija leteća kamera na tržištu

Ljubica Slavković 2018.
Komentari

AirSelfie је kamera veličine džepa, koja se povezuje sa pametnim telefonom i na taj način omogućava da napravite željene HD fotografije, i to pravo iz vazduha. Svrha ovog izuma jeste da vaše fotografije učini što realnijim i boljim.

Foto: www.airselfiecamera.com

Činjenica je da kamere mobilnih telefona veoma brzo napreduju i da pružaju neverovatne mogućnosti, pogotovo kada su u pitanju kamere visokih rezolucija. Tekstura, osvetljenje i oštrina predstavljaju najvažnije karakteristike svake fotografije. Ipak, kada bismo govorili o selfie fotografijama i kamerama, u tom pogledu njihova savršenost zaostaje. Međutim, međunarodni tim ljudi među kojima su inženjeri, programeri kao i dizajneri, došao je na ideju da napravi AirSelfie, odnosno leteću kameru koja će svim selfie ljubiteljima omogućiti najbolji kvalitet. Ovaj izum ima četiri snažna potisnika i kameru od pet megapiksela. Manji je od pametnog telefona i može vertikalno leteti do visine od 20 metara, tako da korisnicima omogućava snimanje fotografija i pejzaža iz vazduha. 

Opremljen je baterijom koja se može puniti kroz kućište mobilnog telefona, ali i spoljnim punjačem i koja omogućava tri minuta leta. Takođe, ima micro SD memorijsku karticu od četiri gigabajta. Osim toga, njegov sistem vibracija i mehanizmi stabilnosti tokom leta garantuju stabilne i jasne slike. Jedna od prednosti je i jednostavna upotreba. AirSelfie se automatski povezuje na pametne telefone putem WiFi uređaja. Leteća kamera stvara WiFi mrežu samostalno i spremna je odmah da poleti. Neophodno je samo preuzeti besplatnu aplikaciju za iOS i Android kako bi se omogućilo kontrolisanje kretanja uređaja u tri režima. AirSelfie se može vratiti na početnu tačku ručno ili automatski. Kada korisnik želi da prestane sa korišćenjem, lako ga je vratiti na mesto sletanja — samo treba pritisnuti dugme Slide to land. Sa funkcijom Selfie delai timer, korisnik može da preuzme vremenske slike. Imate 10 sekundi da postavite i sakrijete svoj pametni telefon tako da se ne pojavljuje na fotografijama. Može se napraviti do osam snimaka u nizu. Ova tehnologija se direktno integrira sa društvenim mrežama, tako da je vrlo jednostavno šerovati fotografije.

Izvori: www.businesswire.com i www.airselfiecamera.com 

Ključne reči: Airselfie , fotografija , kamera , selfi ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.