Prijava

Detaljna pretraga

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kolumna

Plan B

Tamara Tasić 24.12.2018. Komentari

Kažu da ako ne ide po planu A, moraš da imaš drugi plan − plan B. Prošle nedelje mogli smo da vidimo kako se iz rukava izvlači kec. I kada ne očekujete neke stvari u životu, za takve stvari morate uvek biti pripremljeni. Da li su ti kečevi koji se izvlače iz rukava imaginacija ili su u ovom slučaju ljudi? Možeš da budeš toliki kec u životu jedino ako dođeš na desetku. Danas je to barem lako. Nikada nije bilo lakše. Potrebno je da uvek imaš tog keca jer je on tvoj plan, ovaj, Studio B.

Foto: privatna arhiva

Zamislite samo da baš taj najnapredniji, ali daleko malo profesionalniji Studio B dobije nacionalnu frekvenciju. Televizija u čijem je opisu: informacije važne za funkcionisanje grada, vesti iz zemlje i sveta, razne teme… Ako se pod ovim informacijama podrazumeva umor i rad gospodina A.; ako se pod ovim podrazumeva obilazak zatvorenih knjižara van zemlje gospodina A.; ako se pod ovim podrazumevaju razna trabunjanja u prazno gospodina A., onda su pomenute informacije proverene, tačne i potpuno nevažne za funkcionisanje jednog grada u Srbiji i ostalih gradova koji nisu samo taj jedan grad.

Međutim, ako pogledamo kakvo telo dodeljuje nacionalnu frekvenciju, nije ni čudo što je Studio B među favoritima. Kada zahvati velika prostranstva, predlažem da promeni ime. Je l’ i vama Studio B zvuči nekako ozbiljno? Ko bi još rekao promeni na Studio B pored Pinka i Hepija. Daj programu neko življe, veselije, ubedljivije ime. Evo, dajem primer. Zašto ne bi evoluirali u Plan B? Kad na Pinku puste reklame posle Zadruge, kad se na Hepiju pojavi Marić ni on sam ne zna iz kojih razloga, lepo kažeš sebi: Aha, imam ja Plan B. Ispratiš malo šminke, pa se onda vratiš na njeno skidanje u Zadruzi. Tako tri puta dnevno: Pink, Hepi, Plan B, Pink, Hepi, Plan B, Pink, Hepi, Plan B, linč, silovanje, nasilje. Odeš bezbrižno na spavanje jer znaš da jedan čovek danonoćno radi za tebe i za sve ostale i nikada ne ostavlja svoje kečeve na cedilu. Spreman da ustane i brani svoj obraz, svoja nedela, svoje televizije, svoje novinare, svoje penzionere, i da šalje druge da brane Kosovo dok širom otvorenih očiju potpisuje propast jedne države. Kažu, ako ne ide po planu gospodina A., ide po programskoj šemi plana, ovaj, Studija B.

plan b,studio b,medijski mrak,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.