Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kolumna

Šta nam to šef kuhinje sprema?

Luka Lazarević 24.3.2020. Komentari

Na muci se poznaju junaci, ali i majstori manipulacije. To nam upravo pokazuje stanje na političkoj pozornici Srbije u toku epidemije virusa korona COVID-19.

Foto: privatna arhiva

Oni koji su se smejali virusu nazivajući ga najsmešnijim u istoriji čovečanstva i uzdizali srpsku genetiku iznad genetike drugih naroda, potom pokušavali da od nas naprave ovce iz Orvelove Životinjske farme, ubeđujući nas da to nikada nisu rekli − sada izigravaju spasioce nama neodgovornima, koji nismo dovoljno ozbiljno shvatili epidemiju, već smo razmišljali o šopingu u Milanu.

Propagandna mašina je suptilno naštelovana. Na granici suza, izražavajući zabrinutost za svoje glasačko telo, penzionere, sada saopštavaju teške mere. Tvrde da nema mesta panici, a kada bi se čovek probudio iz kome i čuo poruke poput Nema predaje, Živela Srbija, Sledi borba protiv nevidljivog neprijatelja  pomislio bi da se dešava nešto mnogo strašnije od najsmešnijeg virusa u istoriji čovečanstva. Ponovo nas bombarduju nevidljivi avioni? Ili je reč o nevidljivim bićima sa druge planete?

Poznato je da u teškim vremenima masa traži vođu. Vođu koji je toliko hrabar da u vreme epidemije ne nosi ni zaštitnu masku. Zato mislim da se u ovoj čorbi koju nam je epidemija spremila oseća pomalo i miris predizborne kampanje, uprkos svim negiranjima našeg dragog šefa kuhinje. On ne voli da hvali svoja jela, ako mu je verovati. Napomene da mu smetaju politička pitanja novinara, a potom odgovarajući na njih, iskoristi svaku priliku da pecne političke protivnike.

Da li smo mi to u kolektivnoj komi? Koliko im zaista naši životi vrede? Jedan kružni pokret hemijskom olovkom oko broja njihove stranke? Izbori su odloženi do daljnjeg, ali ne goji se narod dan uoči izbora. Verovatno je ovo sve bilo samo predjelo. Nestrpljivo čekam da vidim koje će sve sastojke u kuhinji iskoristiti za glavno jelo, a potom i za dezert. Punih stomaka, ali ispražnjenih mozgova, bezbedne od korone, ovce će moći da odu na glasačka mesta.

koronavirus,covid19,kolumna,POLITIKA,društvo,Srbija,kuhinja,šef,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.