Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kolumna

Čiji si ti, Mali?

Tamara Tasić 31.5.2018. Komentari

Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanja Kosova i Metohije unutar Republike Srbije. Reče bivši gradonačelnik Beograda i postade ministar finansija.

Foto: Tamara Tasić

Lepo je govorio naš Nuša lakše je biti ministar nego berberin. Kad ste berberin morate znati brijati, paziti da koga ne posečete. Ministar niti mora da zna da brija niti mora da pazi hoće li koga poseći, jer,i ako poseče, nije krv. Zato, on je još mali da bi se domogao alata sam samcijat, pa ga kroz raznorazne pustolovine vode veliki ljudi. Uronimo u svet Malijivih putovanja. Od samog početka kad je postao poznat u našemu carstvu 2012. bio je verni poštovalac njegovog lika i dela, savetnik Velikoga. Na drugon odredištu značajna 2013. kad smo od jednoga Malog dobili dr Malog. Godinu kasnije, Beograd je dobio prvog čoveka, koji već tada počinje polako da uči zanat. Kako je vreme prolazilo počeo je da koristi i onaj alat, na Savamali. I baš tada od igračke nastade plačka. Ma ajte, narode, dete malo se malo igralo. Kad je vaše dete, pa i da našteti tamo nekim nekoliko hiljada ljudi, vi ćete mu oprostiti i još nagraditi.

Jer, iz zemlje u zemlju, na kraju se uvek vratite tamo gde pripadate i gde vas prihvataju kao svog. Tako, imamo oličenje samo jednog lika u njih stotinu, u neke Ane, i u neke Nebojśe, Nikole, Siniše. Da ovo ne bi zvučalo kao bajka, likovi nisu izmišljeni, priča je stvarna, nije bio jednom jedan car već jeste i ima svoju decu mnogobrojnu i novog ministra finansija, koji je njegov.

kolumna,čiji si ti, Mali?,Tamara Tasić,POLITIKA,ministar finansija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.