Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Mother − film koji ćete razumeti ili će vam ostati zagonetka

Sonja Stefanović 14.8.2018. Komentari

Majka je američki psihološki horor iz 2017. godine koji će vas podstaknuti na ražmišljanje tokom filma, a na tumačenje posle njegovog završetka. Ako želite da ubacite sebe u cikličnu priču o novom početku, životu i zagonetnom kraju, ovaj film će vam omogućiti tu vrstu napetosti.

Foto: www.static.rogerebert.com

Radnja filma centrira se oko devojke (Jennifer Lawrence) kojoj ne saznajemo ime. Ona živi u staroj trospratnoj kući koju je u potpunosti sama renovirala, a u njoj živi sa svojim suprugom (Javier Bardem), piscem koji ima problema sa inspiracijom i motivacijom. Njihovu svakodnevicu prekida dolazak misterioznog čoveka (Ed Harris), koji je pomislio kako je njihova kuća motel. Pisac poziva stranca da provede noć u njihovoj kući, a nedugo zatim neočekivano stiže i njegova supruga (Michelle Pfeiffer). Par neznanaca unosi nemir u njihovu kuću i njihove živote, a situacija se dodatno komplikuje kada ujutru stignu i njihovi sinovi.

Režiser i scenarista Daren Aronofski spada u red specifičnih autora čiji filmovi ne ciljaju širu publiku, te je i filmom Mother ostao dosledan svom radu. Film istovremeno može biti drama, triler i psihološki horor i gotovo je nemoguće svrstati ga u bilo koji žanr u potpunosti. Mnoštvo narativnih struktura i simbola ostaje filmskim teoretičarima i filozofima da dešifriraju u budućnosti. Premijerno prikazivanje ovog filma održano je 15. septembra 2017. godine u Americi.

Izvori: filmskerecenzije.comen.wikipedia.orgnoizz.rs

Mother,Daren Aronofski,film,preporuka filma,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.