Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Otvaranje izložbe Vladimira Milanovića u Oficirskom Domu

Nevena Ivanović 15.8.2018. Komentari

Izložba grafike pod nazivom Aproprijacije umetnika iz Beograda Vladimira Milanovića biće otvorena u periodu od 16. avgusta do 8. septembra u Oficirskom Domu. Početak je zakazan za 20 sati.

Foto: Galerija SLU Niš

Izložbu čine radovi nastali tokom poslednjih pet godina izvedeni u tehnikama digitalne i sito štampe. Vladimir Milanović je umetnik izrazite likovne upečatljivosti, čija je posebnost prepoznata i na međunarodnoj sceni. On na neki način prisvaja dela svojih prethodnika, pa otuda i simboličan naziv izložbe AproprijacijePrimenom digitalne tehnologije umetnik kombinuje dva narativa, sublimira prošlost i sadašnjost, i na simboličan način upozorava da su civilizacijski tokovi nepovratno krenuli stranputicom. Najnovija serija radova prirada žanru mrtve prirode, a grafike su izvedene u tehnici sito štampe. Autor početne uzore izdvaja uglavnom iz baroknog slikarstva, koji jasno aludiraju na sadašnjost, ali ih likovno definiše u maniru pop arta sa naglašenim kolorističkim vrednostima i krupnim tačkastim rasterom.

Rođen je 1979. godine u Beogradu, a školovao se na Grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, gde je i doktorirao. Realizovao je 12 samostalnih izložbi, učestvovao na brojnim kolektivnim izložbama uključujući mnoga međunarodna bijenala i trijenala savremene grafike. Dobitnik je više nagrada među kojima su: Veliki pečat Beogradskog grafičkog kolektiva (2014), pohvala na X Međunarodnom trienalu grafike u Liježu (2015), nagrada sponzora VII trienala grafike u Sofiji (2016), druga nagrada na EX YU konkursu za grafiku u Beogradu (2016), pohvala na bijenalu grafike u Lođu (2017). Trenutno je zaposlen na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u zvanju docenta. Prošle godine učestvovao je u radu Grafičke radionice Sićevo

Ulaz je slobodan.

izlozba,Vladimir Milanović,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.