Milivoje Miša Stanimirović: Akademija me je prvenstveno naučila životu

Marija Đorđević 2017.
Komentari

Milivoje Miša Stanimirović mladi je glumac u usponu koji je završio Akademiju umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Mirjane Karanović. Rođen je 3. decembra 1990. godine u Nišu. Aktivno glumi kako u Nišu tako i u Beogradu. Široj publici je postao poznat u filmu Pored mene, a igra i ulogu Nišlije Pekmeza u seriji Dragana Bjelogrlića Senke nad Balkanom, čija je pilot epizoda premijerno bila prikazana na ovogodišnjim Filmskim  susretima.

Foto: Julija Marjanović

Pored toga što je završio snimanje serije Senke nad Balkanom, Nišlija Miša Stanimirović posvećen je i pozorištu, a pred njim su novi kastinzi i projekti. Miša je za naš list govorio o svom iskustvu koje nosi sa studija i o tome kada je znao da je gluma njegov poziv. Sa glumcem smo razgovarali i o tome kako doživljava Filmske  susrete, s obzirom na to da je domaćin, kao i o njegovoj saradnji sa Draganom Bjelogrlićem.

S obzirom na to da ste završili srednju muzičku školu, kada ste znali da je gluma ono čime želite da se bavite?

Miša: Ja sam glumom počeo da se bavim jako kasno, sa 17 i po godina, i sasvim slučajno. Bio sam u glumačkoj školici Vesne Stanković i tamo radio nekoliko dečijih i studentskih, odnosno amaterskih predstava. Zatim mi je Vesna predložila da upišem glumu i tada sam počeo o tome da razmišljam. Eto, tada se javila moja ljubav prema glumi i to sam kasnije jako želeo. Doduše, nisam odmah upisao glumu jer sam pauzirao godinu dana, ali sam zato kasnije upisao Akademiju umetnosti u klasi moje voljene profesorke Mirjane Karanović.

Šta možete da nam kažete o Vašem školovanju na Akademiji umetnosti? Čemu Vas je najviše naučila?

Miša: Akademija me je prvenstveno naučila životu. Sazreo sam kao osoba, a Mira mi je dosta pomogla u tome. Jednostavno, kada postaneš glumac, ceo taj proces rada na sebi je veoma interesantan, ali u isto vreme jako mučan i bolan. Zahteva dosta truda, dosta rada, upornosti. Uspona i padova uvek ima, ali se to na kraju uvek isplati.

DSC 08431

Foto: Aleksandra Ničić

 

Prema Vašem mišljenju, po čemu bi mlađa generacija glumaca trebalo da se ugleda na starije kolege?

Miša: Treba da se ugledamo prvenstveno na mog reditelja i producenta Dragana Bjelogrlića. On je uspeo da nas kroz mnoge filmove i seriju Senke nad Balkanom nauči kako da unapredimo sebe, ostvarimo svoj san i napravimo uspeh.

Kako je protekla Vaša saradnja sa Bjelogrlićem? Kako je uopšte došlo do saradnje?

Miša: Do saradnje je došlo tako što sam otišao na kasting za seriju Senke nad Balkanom. Trebalo je da se igra niški lik Pekmez, te sam bio pozvan. Dobio sam ulogu i saradnja je bila fenomenalna. Bjela mi je dosta pomogao oko rada, iako nisam imao puno − ja sam epizodista u ovoj seriji, ali je svakako veliki uspeh biti sa tom glumačkom ekipom, kao što su Bjela, Laušević, Nenad Jezdić, Miša Samolov, Marija Bergam.

Prošle godine je na Filmskim  susretima bio prikazan film Pored  mene u kome igrate, a ove godine serija Senke nad Balkanom. Kako sada posmatrate festival u odnosu na ranije, s obzirom na to da ste deo glumačke ekipe?

Miša: To je moj posao. Nemam neki osećaj da sam na festivalu, pošto sam ja domaćin, odnosno Nišlija sam. Nemam onaj festivalski osećaj koji imaju glumci koji dođu ovde. Međutim, samim tim što sam domaćin, osećaj je fenomenalan. Jako puno kolega je došlo i javilo se, što mi prija. Ja sam ih jako lepo ugostio, jer smo mi Nišlije po prirodi gostoljubivi i naši gosti nailaze na smeh, radost i lepu gozbu.

Gde možemo da Vas gledamo trenutno?

Miša: Završio sam snimanje serije Senke nad Balkanom. Sada čekam još nekoliko projekata, ali ne bih još ništa da otkrivam. Trenutno radim neke kastinge. Biće verovatno prvo snimana niška igrana serija krajem ove i početkom sledeće godine.

Ključne reči: milivoje misa stanimirovic , glumac , intervju , kultura ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.