Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Koncert Muzikom kroz svet u Niškom kulturnom centru

Marija Đorđević 9.9.2018. Komentari

Flautista Alesandro Krosta i pijanistkinja Nadia Testa održaće koncert pod nazivom Muzikom kroz svet 10. septembra u sali Niškog kulturnog centra. Početak je zakazan za 20 časova.

Foto: NKC

Program čine sledeće kompozicije: S. Alassio: Parafrasi su Tosca (Parafraze iz opere Toska); K. Schoonenbeek: Jewish folk Songs (Jevrejske narodne pesme); G. Diniku: Suite rumena (Rumuska svita); S.Moniuzsko: Przasnicyka (La Filatrice); G. Gimenez: La Boda di Luis Alonso; L.Bernstein: Maria (West side story); J. Gade: Tango Fantasie (Tango fantazija); Z. de Abreu: Tico-Tico no Fuba. 

Flautista i kompozitor Alesandro Krosta je mladi irski muzičar, svestran i inovativan. Njegov repertoar varira od tradicionalne literature za flautu do savremene i elektronske muzike. Nastupao je sa mnogim evropskim orkestrima. Nastupa u duetu sa italijanskom pijanistkinjom Nadijom Testom, kao i sa belgijskim triom Le Vraie Note Trio sa kojima je nastupao na brojnim međunarodnim koncertima i festivalima. Pijanistkinja Nadia Testa diplomirala je klavir na konzervatorijumu D. Čimaroza u Avelinu sa najvišim ocenama i priznanjima kod prof. K. A. Lapenja. Sa 18 godina debitovala je na međunarodnoj sceni u Švajcarskoj, izvodeći koncert V. A. Mocarta sa Simfonijskim orkestrom Sanije. Usavršavala se kod izuzetnih pijanista i profeosra, a nagrađivana kao pijanistkinja u nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, nastupala je kao solista sa orkestrima u raznim italijanskim gradovima.

Karte za koncert Muzikom kroz svet su u prodaji po ceni od 300 dinara, sa popustom za đake, studente i penzionere 200 dinara.

koncert,muzikom kroz svet,niški kulturni centar,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.