Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Narodno pozorište ponovo otvara svoja vrata

Marija Đorđević 12.9.2018. Komentari

Nova sezona Narodnog pozorišta zvanično će započeti 1. oktobra predstavom U čije ime u režiji Milana Karadžića. Tokom meseca na repertoaru će se naći predstave u produkciji niškog pozorišta: Eufemmeizam, Gospođa ministarka, Herostrat, Žorž Danden, Brod ljubavi, Gde je nestao Harms, Mrtve duše, Edmund Kin, Ulica usamljenih automobila, Cigani lete u nebo i druge.

Foto: www.facebook.com/NiskoNarodnoPozoriste

Verna pozorišna publika će imati priliku da vidi i gostujuću predstavu Kruševačkog pozorišta, Teatar iz Britanije sa Šekspirovim Magbetom, u režiji Pola Stebinga, predstavu U agoniji u režiji Ane Đorđević sa Marijom Vicković, Radovanom Vujovićem i Brankom Cvejićem u ulogama.

U okviru pozorišnog repertoara, na Maloj sceni odigraće se i predstava Slikarke, čija je premijera zakazana za 13. oktobar, a repriize za 16. i 20. oktobar. Predstavu je režirao Stevan Bodroža, dramatizaciju je uradila Hristina Mitić, scenografiju i kostim Mina Miladinović, za scenski pokret je zadužen Miodrag Krčmarik, a lekturu Nataša Ilić. U predstavi igraju: Evgenija Stanković, Vesna Josipović, Katarina Arsić, Jasminka Hodžić i Aleksandar Krstić.

Niško pozorište priprema i prateće programe, kao što su već popularna Otvorena vrata, a kao novina, svakog poslednjeg ponedeljka u mesecu, glumci će po svom izboru čitati poeziju u holu pozorišta. Posle dužeg vremena, Niš će posetiti i pozorište iz Banja Luke i to sa predstavom Naši dani u režiji Juga Radivojevića.

narodno pozorište,pozorišna sezona,predstave,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.