Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Koncert za violinu i klavir u NKC-u

Marija Đorđević 29.9.2018. Komentari

Koncert za violinu i klavir Virtuozna promenada biće održan 2. oktobra u Sali Niškog kulturnog centra. Početak je zakazan za 20 sati.

Foto: www.epiphanydc.org

Na koncertu će publika moći da uživa u kompozicijama sledećih autora: Ludvig van BetovenManuel de FaljaJohanes Brams, Žil MasneVitorio MontiFric KrajslerPablo de Sarasate. Za violinu je zadužena Nadežda Tokareva. Ona je, po mišljenju mnogih, jedna od najtalentovanijih violinista svoje generacije. Studirala je sa izuzetnim profesorima Moskovskog državnog konzervatorijuma, kao što je veliki umetnik Edvard Grac. Smatrali su je jednom od njegovih najboljih studenata. Brzo je privukla veliku pažnju u muzičkom svetu. Nadežda je postala laureat mnogih internacionalnih takmičenja za violinu u toku svojih akademskih studija. Živi u Sloveniji od 2011. godine, gde uspešno nastavlja koncertnu i pedagošku aktivnost. Nastupala je u najprestižnijim koncertnim dvoranama u Sloveniji, snimala za Nacionalni radio Slovenije i održala brojne master klaseve. Premijerno izvodi dela mnogih slovenačkih kompozitora.

U pratnji klavirom biće Ana Ferer. Rođena u Gironi (Španija), bila je peta generacija porodice veoma talentovanih muzičara. Akademske studije završila je na Konzervatorijumu u Gironi i na Konzervatorijumu u Barseloni sa najvišim ocenama na odseku za klavir i kamernu muziku. Specijalističke studije završila je kod sledećih profesora: Emanuel Ferrer, Roberto Bravo, Edit Fisher, Paul Badura-Skoda, Luiz de Moura Castro. Nastupa sa kamernim resitalima i renomiranim izvođačima.

Ulaz je slobodan.

koncert,virtuozna promenada,niški kulturni centar,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.