Šekspirov Magbet stiže u Narodno pozorište

Marija Đorđević 2018.
Komentari

 Niška publika će imati posebnu priliku da na sceni Narodnog pozorišta 12. oktobra pogleda Šekspirov Magbet, u izvođenju britanskog TNT teatera. Početak je zakazan za 20 sati.

Foto: www.bergischerbote.de

Predstava Magbet je prvo Šekspirovo delo koje je realizovao britanski TNT teatar. U pitanju je mračni triler, duboka studija o prirodi i privlačnosti zla. Pozorišna trupa je izvela ovu predstavu u 31 zemlji i 267 gradova, od svog prvog performansa 2000. godine. Ova produkcija oslobađa vitalnu snagu Šekspirovog mračnog remek-dela, uz puno angažovanje glumaca na sceni i dinamično tumačenje Šekspirovih stihova. Predstava je veoma dobro prihvaćena kod publike, a dobila je i odlične kritike.

Magbet je režirao Pol Stebings i to je njegova velika produkcija Šekspirovih dela. Njegov uspeh je stvorio ciklus produkcije dramskih pisaca Engleske TNT Teatra, koje su ostvarile internacionalno priznanje i nekoliko nagrada.

Ulaznice za ovaj izuzetan događaj su u prodaji, na blagajni pozorišta, po ceni od 1200 dinara. Za đake i sudente važi aktuelni popust.

Ključne reči: predstava , magbet , britanski teatar tnt , narodno pozorište , kultura ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.