Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Predstava Mamin dašak u svemiru premijerno u Akademskom pozorištu

Marija Đorđević 6.10.2018. Komentari

U okviru oktobarskog repertoara, na sceni Akademskog pozorišta SKC-a premijerno će 8. oktobra biti izvedena predstava Mamin dašak u svemiru, u režiji Dušana Matejića. Početak je zakazan za 21 sat.

Foto: SKC

Predstava Mamin dašak u svemiru rađena je po motivima drame Zeko, zeko francuske rediteljke Kolin Sero. Prema rečima reditelja predstave, Dušana Matejića, Zeko, zeko je priča o siromašnoj porodici, koja je slična mnogim drugim siromašnim porodicama, što znači da publika može da se pronađe i u karakterima i u okolnostima. U svetu terorista, usamljenih i brbljivih komšinica, razvedenih ćerki, otpuštenih očeva i, najzad, u svetu sveopšte globalne krize, jedna MAMA je sagradila svoj svemir, za sebe i svoju porodicu. U tom svemiru ona se i smeje i plače, ali uvek – sa toliko života i želje za životom! Žanr ove predstave je stanje duše i svesti naše Mame. Naposletku, zašto ne bismo ovu predstavu posvetili svim majkama?, navodi reditelj. Za sve one koji ne uspeju da pogledaju premijeru, prva repriza predstave zakazana je za 9. oktobar, a tu je još jedan termin izvođenja, 18. oktobar.

Na sceni Akademskog će se, takođe, 11. oktobra igrati Teatar improvizacije, dok je 16. oktobar rezervisan za Hadersfild. Publika će 23. oktobra moći da pogleda komad Mučenici, a 30. oktobra će se na maloj sceni igrati Zeus EX. Gledaoce 25. oktobra očekuje i prva nagrađena predstava u ovoj sezoni Predgrađe, koja je osvojila srca publike i žirija na nedavno održanom festivalu Krsto Pisurka u Lomu (Bugarska) i dobila specijalnu nagradu opštine Lom za najbolju predstavu. Ovo je prvo igranje Predgrađa van matične scene, prvi festival u ovoj sezoni i prva nagrada, zbog čega smo presrećni! Žiri je bio oduševljen glumom našeg ansambla i stalno isticao to da smo neverovatno uigran tim. Pohvalili su naše glumce i rediteljku Jelenu Đorđević, koja je, kako su naveli, od glumaca stvorila uigranu ekipu koja igra poput profesionalaca, navode u Akademskog pozorištu SKC-a.

mamin dašak u svemiru,predstava,premijera,akademsko pozorište,skc,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.