Dečiji filmski festival ove godine u Vilinom Gradu

Sonja Stefanović 2018.
Komentari

Bioskop Vilin Grad će ove godine održati dečiji filmski festival KIDS FEST, pod sloganom Moja filmska zvezda, koji će trajati od 15. do 21. oktobra. U okviru 14. KIDS FEST-a, najmlađi ljubitelji sedme umetnosti biće u prilici da gledaju najzanimljivije filmske premijere animiranih, igranih i dokumentarnih filmova.

Foto: www.tunefind.com

Da su mali heroji svuda oko nas, dokazao je i Vili u filmu Brzi brzić. Iz Finske i Poljske nam stiže film Mumini i zimske čarolije i donosi priču o gostu koji donosi mnoštvo mera i daje pravu čaroliju zimi, a nazvia se Božić.Avanture malog traktora Fergija se nastavljaju u novom nastavku filma Mali traktor Fergi 3. Animirani film Kapetan Morten i kraljica paukova govori o dečaku koji mora biti smanjen da bi odrastao, a crtać Cirklin, Koko i divlji nosorog predstavlja družinu koja zajedno kreće na putovanje koje ih uči da odrastanje nije baš tako jednostavno.

Na repertoaru će biti i igrani film Hozentarus − priča o jednom Kralju koji je imao sve, sem Hozentaurusa. Mali veseljak: brod spasilac je film koji govori o tome mladom spasilačkom čamcu Elijasu, koji dobija poziv da pređe da radi u Veliku luku. U filmu Pat i Mat 2, dva prijatelja se suočavaju sa problemima koje su sami stvorili i pokušavaju da ih reše na sve moguće i nemoguće načine.Film koji govori o bezuslovnoj ljubavi između čoveka i psa jeste Bela i Sebastijan − najbolji prijatelji, ali film koji govori o neobičnom prijateljstvu između čoveka i životinje je avantura Moj prijatelj žirafa u kojoj Paterson Peps ima najboljeg prijatelja: Rafa, žirafu.

belle sebastian h 2013

Film Bela i Sebastijan − najbolji prijatelji;  Foto: www.hollywoodreporter.com

3D tehnika će dati veliki doprinos kompletnoj filmskoj čaroliji, te se tako i ove godine na KIDS FEST-u mogu pogledati filmovi rađeni u ovoj tehnici. Iz Kanade nam stiže film Misija Katmandu: Avanture Neli i Sajmona i donosi priču o istraživaču koji kreće u avanturu, odlučan da dokaže da postoji Jeti. Najmlađa publika će moći da vidi film Ferdinand 3D, koji je osvojio srca šriom sveta. Kao i prethodne godine, u okviru KIDS FEST-a tinejdžeri će moći da pogledaju najaktuelnije filmove namenjene njihovom uzrastu − Aladin 2, Espen u svetu planinskog kralja, ali i određene filmove koji su preporučeni kako za njih, tako i za decu: Igračke iz budućnosti i Fantastičan dan na planeti Zemlji.  Veći deo ovih ostvarenja prikazan je na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a za potrebe programa KIDS FEST-a biće sinhronizovani na srpski jezik.

Cene karata za bioskopske projekcije na KIDS FEST-u iznose 160 dinara, i ove godine biti veoma pristupačne, posebno za grupne posete. Za više informacja posetite sajt bioskopa Viln Grad.

Ključne reči: vilin grad , kids fest , filmovi , Moja filmska zvezda ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.